Ermeni Mezalimi Müzesi

Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ERVAK) bu şehir için olmazsa olmaz bir değer hükmünde olduğunu, aklıselim herkes bilmektedir.

Erol Oral’la başlayıp Necati Bölükbaşı ile devam eden ERVAK hizmet kervanı, yıllardan beri de Erdal Güzel ve yol arkadaşlarının mihmandarlığında menziline ulaşmaya çalışıyor.

Ülküsü ve hedefi daha güzel bir Erzurum, daha müreffeh bir Erzurum, daha çok sesli bir Erzurum ve daha güçlü bir Erzurum olanlar, elbette ki aynı kavşakta buluşuyor.

Çünkü o kavşak, Erzurum’u Erzurum yapan değerler manzumesinin toplandığı bir harmandır aynı zamanda…

Peşin hükümleri akıllarına bent oluşturmuşları hariç tutarak söylüyorum:

Büyükşehir Belediyesi ile ERVAK’ın müşterek vücut vermeye çalıştığı “Erzurum Ermeni Mezalimi Müzesi” hakikaten yerli yerinde bir çalışmadır.

Her nisan ayında başta Amerika olmak üzere, kim ki Türkiye’yi “hizaya sokmak” ya da “taviz koparmak” istiyorsa, hemen soykırım yalanını kullanıyor.

Neyse ki Türkiye eski Türkiye değil.

Aba altından sopa gösterenlerin tekmili birden bu yolla artık Türkiye’nin “terbiye” edilemeyeceğini gördü.

Yüzde yüz haklı olduğumuz bir mesele karşısında sırf başka saikler sebebiyle dünya nezdinde bizi mahkum edenlere karşı biz de soğan doğruyor değiliz.

Hoş bundan önce de Türkiye tabii ki boş durmadı kendini savundu, karşı tezleri dünya kamuoyuna duyurmaya çalışmıştı.

Fakat neylersiniz ki görmek ve duymak istemeyenler için bu çabalar çok da netice verici olmadı.

Pekii buna rağmen, yani bize karşı kör ve sağırlar diye öylece oturup duralım mı?

İşte Erzurum’da kurulmak istenen ve Başkan Sekmen’in “mali destek de bulduk” dediği mezalim müzesi son derece ehemmiyet arz ediyor.

Ermeni vahşetine birinci derecede maruz kalmış, bu katliamda binlerce evladını şehit vermiş bir memleket olan Erzurum, bu müze sayesinde, kör ve sağırların belki vicdanlarına haykıracak, nasır tutmuş inatlarına merhem olacaktır.

Kim nasıl söverse sövsün ciddiye almıyorum ve bir kere daha tekrar ediyorum:

Mehmet Sekmen, bu şehir için bir belediye başkanında çok öte bir isim, bir değer ve bir kılavuzdur.

Erzurum’da tuğla üstüne tuğla koyabilmek adına yıllardan beri çırpınıp duruyor.

Bazen hiç mi hiç sorumluluk alanında olmayan işler için bile daha güzel bir Erzurum sevdasına gövdesini taşın altına koyuyor.

İşte bu mezalim müzesi de o hizmetlerden yalnızca biri…

Erdal Güzel ve yol arkadaşları nasıl ki, senelerden beri Ermeni soykırım yalanını anlatmaktan bıkıp usanmadıysalar, Sekmen de yaşadığı nice hayal kırıklığına rağmen daha kalkınmış bir Erzurum için gecesini gündüzüne katıyor.

Nereye kurulur bilemem…

Bu husustaki haberden anlaşılıyor ki, hem ERVAK hem de Büyükşehir Belediyesi, meseleye ciddi biçimde kafa yormakla kalmayıp, şehrin ortak kanaatine de tercüman olmak istiyorlar.

Erzurum’a dair hikayesi ve hayalleri olanlar için bu şehirde güzel şeyler oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.