30'LU YAŞLARDA CİLT BAKIMI YAPARKEN DİKKAT EDİN!

Elit Polikliniği Hekimlerinden Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, kırışıklıkların belirginleşmeye başladığı 30'lu yaşlarda yanlış bakım uygulamalarından kaçınmak gerektiğini ifade ederek 30'lu yaşlarda doğru bakımın nasıl yapılacağını şöyle anlattı.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 08:09
30'LU YAŞLARDA CİLT BAKIMI YAPARKEN DİKKAT EDİN!
Elit Polikliniği Hekimlerinden Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, kırışıklıkların belirginleşmeye başladığı 30'lu yaşlarda yanlış bakım uygulamalarından kaçınmak gerektiğini ifade ederek 30'lu yaşlarda doğru bakımın nasıl yapılacağını şöyle anlattı. 

Yüzyıllardır "yaşlanma" kelimesiyle kadınların arası bir türlü düzelmedi, düzelmeyecek de...Çünkü kadınlar her zaman genç ve güzel görünmek istiyor. Yaş alsalar da ciltlerinin sağlıklı, parlak ve genç görünümünden hiçbir şey kaybetmesini istemiyorlar. 30 yaşından sonra ilk yaşlılık çizgileri belirmeye başlıyor, çünkü hücreler artık bir düşük vitese geçiyor. Bütün biyolojik fonksiyonlar azalmaya başlıyor. Ciltte %30 daha az yağ üretilmeye başlıyor. Kadınların %56’sının alınlarında ve göz etrafında belirgin kırışıklıklar ortaya çıkıyor.

30'lu yaşlarda cilt nasıl temizlenmeli?

Cilt deri türüne uygun bir temizleyici ile günde iki kez parmakların yardımı ile temizlenmeli. Deri çok ince ve nazik bir dokudur. Bu nedenle keseleme ve abrazyon yapan ürünlerden sakınılmalı. Parmak uçlarıyla yapılan yumuşak hareketlerle yüz temizlenmeli ve durulanmalı. Çok yağlı ciltler haricinde tonik ile temizleme yapılmamalı. Tonikler derinin yağının aşırı alınmasına neden oluyor. Halbuki derinin kendi öz yağı olan sebum ile özdeş hiçbir yağ yapılamadı henüz. Kendi yağını tamamen uzaklaştırmak deriyi daha fazla soruna maruz bırakabiliyor.

Hangi kremler kullanılmalı?

Kremler nemlendirme içinse sadece kuruluk olan bölgelere uygulanmalı. Yağlı ürünlerden mümkün olduğu kadar kaçınılmalı. Yağlı kremler özellikle yüzde gözeneklerin tıkanmasına ve buna bağlı olarak sivilce ve siyah nokta gelişmesine neden olabilir. Parfümsüz ürünler ve paraben, formaldehid gibi deriye ve genel sağlığı sakıncalı maddeleri içermeyen ürünler tercih edilmeli.

Günlük nemlendirici seçerken içeriğinde hangi etken maddelerin olmasına dikkat etmeli?

Günlük krem kullanımında akşamları A vitamini içerikli anti-aging etkili kremler tercih edilmeli, sabah ise antioksidan özellikleri yüksek olan C vitamini, E vitamini ve ferulik asit içerikli serum veya jeller kullanılmalı, üzerine güneş koruyucu içeren nemlendirici ürünler tercih edilmeli.

30'lu yaşlarda günlük cilt bakım rutini nasıl olmalı?

Cilt sabah akşam uygun temizleyici ile temizlenmeli. Sabah antioksidan içerikli serum ve güneş koruyucu krem sürülmeli ve göz çevresi kremi uygulanarak işlem tamamlanmalı. Akşam ise cilt temizlenip kurulandıktan sonra antioksidan ve yeniden yapılandırıcı jel veya kremler uygulanmalı, göz çevresi ürünü sürülmeli. Vücut bakımında ise banyo sonrası uygun yağ içerikli bir ürünle cilt nemlendirilmeli. Yüze kullanılan ürünler eller için de aynı şekilde kullanılmalı. Ek olarak ellere her su ile temas sonrası bir nemlendirici krem uygulanmalı.

Editör

Son Güncelleme: 06.05.2015 08:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.