Merak ettiğiniz soruların cevabı, işte bu tele-röportajda…

Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le konuştum ve sizin adınıza kendisine kamuoyunun merak ettiği soruları sordum.

Mehmet Sekmen, ketum biri olmadığı gibi belediye hizmetlerinde şeffaflığın gerekliliğine inanan bir başkan…

Ve en önemlisi de biz gazeteciler kendisini her aradığımızda telefonlarımıza çıkar ve suallerimize lafı eğip bükmeden cevap verir.

İçerisinden geçmekte olduğumuz şu fevkâlade sıkıntılı günlerde, yönetici farkı ortaya çıkmaktadır.

Nasıl ki Türkiye’de Başkan Erdoğan, kriz boyunca sergilediği tavır ve yönetim anlayışı ile artık dünya çapında “örnek bir lider” diye gösteriliyorsa, Erzurum ölçeğinde de misal, Vali Okay Memiş ve Başkan Mehmet Sekmen, hakikaten “helal olsun” dedirtecek kadar iyiler…

Koronavirüs illetine karşı, ekipleri ve ilgili tüm kurumlarla sağlıklı bir uyum içinde 7/24 esası üzerine çalışıyorlar.

Evlerine kapanıp, işleri telefonla yürütmek yerine, sahaya çıkıyorlar, bir yerde sıkıntı varsa anında oraya gidiyorlar ve meseleyi en pratik biçimde çözüme kavuşturuyorlar.

Bu şehrimiz için hayati önemde bir imkândır.

Neyse sözü daha fazla uzatmadan esas konuya gelelim.

Başkan Sekmen’e ben ne sordum, O ne cevap verdi:

-Sayın Başkan, bu Koronavirüs illeti başladığından buyana belediye olarak kaç bin aileye gıda kolisi verdiniz?

-Yaklaşık bir aydan buyana kesintisiz devam eden gıda yardımı içeren kolilerimizden tam 15 bin aileye, kapısına götürerek teslim ettik.

-Bu kuru gıda kolilerinin dışında günlük bedava ekmek de dağıtıyorsunuz değil mi?

-Elbette Mehmet bey, bu zaten virüsten önce belediyenin yıllardan buyana yaptığı bir hayır hizmetidir. Şimdi bu olağanüstü süreçten ötürü yardım miktarını daha da artırarak, günlük 30 bin ekmeğe çıkardık.

-Sayın Başkan, daha önce belediyeden ya da başka bir kamu kurumundan yardım almanın belli şartları vardı. Bu süreçte de yine aynı şartlar mı geçerli?

-Hayır, efendim; kesinlikle o şartları olabildiğince esnettik. Öyle ki, kim “benim ihtiyacım var” diyorsa, Büyükşehir olarak, o insanın talebine cevap vermeye azami ölçüde gayret sarfediyoruz. Şu günlerde ortalama 250-300 aileye düzenli olarak gıda yardımı yapıyoruz.

-Sayın Başkan, görüyoruz; belediye olarak maske ve temizlik ürünleri de dağıtıyorsunuz.

-Gayet tabii… Belediyemiz bünyesindeki atölyelerimizde hem normal maske hem de sağlıkçıların kullandıkları siperli maske üretiyoruz. Şu ana dek 50 bin maske dağıttık halkımıza ve ayrıca tonlarca dezenfektan malzemesi dağıttık. Bununla da sınırlı kalmadık, kendi personelimiz ve kendi atölyelerimizde ürettiğimiz, sağlıkçılarımız ve ilgili personel için tulum ve önlük gibi bu sahada ürünler de dağıttık.

-Yani belediyenin atölyeleri artık bu alanda uzman bir atölye gibi tam gaz çalışıyor demek ki…

-Kesinlikle tam da dediğiniz gibi… Halkımızın bu alanda ihtiyacını karşılamak ve başka yerlere de yardım edebilmek gayesi ile personelimiz fedakârca hizmet veriyor.

-Başka neler üretiliyor?

-İyi hatırlattınız, teşekkür ederim. Şu sıralar tamamen kendi imalatımız olan kolonya üzerine çalışıyoruz. Sanırım bugün yarın paketlemeler biter bitmez, halkımıza diğer ürünlerin yanı sıra ücretsiz kolonya da dağıtacağız.

-Sayın Başkan, son bir haftadan buyana şehir adeta baştan sona Erzurum ifadesiyle “çimdiriliyor”. Bu alanda kullandığınız o köpüklü ve ilaçlı suları dışarıdan mı satın alıyorsunuz, kendiniz mi üretiyorsunuz?

-Mehmet bey, o gördüğünüz ilaçlı ve köpüklü su, tamamen yine belediyemiz bünyesinde ancak bu kez ESKİ tesislerinde üretilmektedir. ESKİ kendi bilgi ve teknoloji birikimi ile kendi personeli aracılığıyla imal ettiği ve mikroba, hastalığa karşı çok önemli bir etken olan o suyu kısa bir sürede hazır hale getirdi. Evet; şehri ve ihtiyaç duyulan dört bir yanı, mikroba karşı koruma altına almaya gayret ediyoruz.

-Sayın Sekmen, çok teşekkür ediyorum, bu anlattıklarınız yüreğimize su serpti.

-Ben de teşekkür ederim. Mehmet bey, değerli halkımız müsterih olsun, Allah’ın izniyle bu sıkıntılı günleri ülke ve millet olarak geride bırakacağız… Vatandaşımız asla çaresizlik içerisinde kendini hissetmesin, bir sıkıntı varsa derhal bizimle iletişime geçsin. Biz Erzurum halkına hizmet etmek için buradayız, şu dar günlerde ise, bu hizmetlerimiz kat be kat artmıştır. İzninizle şunu da belirtmek istiyorum: Belediye olarak bir yandan bu ilave hizmetleri sunarken beri yandan da belediyenin alışılagelmiş çalışmalarını da aksatmıyoruz, o da devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.