Belediye Başkanı, o ucubeleri mevcut yerinden kaldırıyor...

Önceki Belediye Başkanı Hasan Çakmak tarafından konulmuştu o deve kervanı ve bedevi figürü.

Sabah uyanan her Tortumlu gibi, yoldan geçenler de şaşırmıştı bu görüntüye.

Hem de ilçe girişindeki refüje konulan bu taş heykeller, herşeyden önce estetik olarak güzel değildi ve ne maksatla konulduğu da bayağı bir merak konusu olmuştu.

Bir defa Erzurum’un ve yöresel kültürün hiçbir ögesiyle uyuşmuyordu.

‘Tortum’u anlatan, ifade eden bir özelliği de yoktu, o yüzden de daha ilk günden itibaren antipatikti, sevimlilikten uzaktı.

Tabiri caizse hotulamaya müsait olan bu deve kervanı ve bedevinin bir şekilde kaldırılması gerekiyordu ama bir türlü de bu gerçekleşmiyordu.

Kısacası herkes bu durumdan rahatsızdı ama kimse bir şey yapmıyor, o heykelcikler oracıkta duruyordu.

Nihayet mevcut Belediye Başkanı Muammer Yiğider, belediye meclis üyelerinin de onayımı aldı, heykelcikleri kaldırmaya, en azından başka bir yere taşımaya karar verdi.

Bilinen gerçek şu ki hemen olmasa da önümüzdeki yıl o deve kervanı ve bedevi figürleri orada olmayacak..

***

Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, ilçe çıkışına konulmasını planladıkları heykellerin başından beri anlamsız olduğunu belirterek, ‘’Bizimle pek de ilgisi olmayan bu heykelleri ortadan kaldırma yerine bundan böyle yeni yerinde olacak. Yerini de tespit etmiş durumdayız. Buraya eğer mümkünse Alparslan’ın bir heykelini koyacağız’’ derken, eski Belediye Başkanı Hasan Çakmak ile de konuştum bu konuyu.

Bu heykelleri hiçbir ücret ödemeden buraya koyduklarını belirterek, ‘’Konu bilen tarafından da bilmeyen tarafından da hep istismar edildi durdu. Oysa kötü bir niyetimiz yoktu bu heykelleri koyarken. Tortum gölünü yapan firmanın elinde vardı, ricamız üzerine getirip koymuşlardı. Ortada aslında tepki gösterecek bir durumun olduğunu da sanmıyorum. Ne var bunda. Deve kervanlarının yol güzergahı olduğunu bilmezler mi acaba?’’ diye konuştu.

Çakmak, mevcut başkanın kararını saygı ile de karşıladığını sözlerine ekledi.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER İnsan sevmeye başladı mı, yaşamaya da başlar! (Anonim)

DUVARIN DİLİ : Arkamda konuşanların hayallerinde imzam var!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.