ÖĞRENCİLER EL ARABASINDAN ŞARYO YAPIP FİLM ÇEKTİLER

Atatürk Üniversitesi öğrencileri ödev kapsamında çekecekleri kısa film için kantinin el arabasından şaryo yapıp filmlerini çektiler.

07 Haziran 2013 Cuma 10:39
ÖĞRENCİLER EL ARABASINDAN ŞARYO YAPIP FİLM ÇEKTİLER
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 2. sınıf öğrencileri ödev kapsamında çekecekleri kısa filmlerinde orijinal olmak ve güzel görüntüler yakalamak amacıyla şaryo kullanmak istediler. Ancak maddi olarak imkansızlıklar sonucu kendilerine çözüm yolu üreten öğrenciler kantindeki el arabasından faydalanarak şaryo yapıp “Çiprik” ismindeki ilk filmlerini çektiler. Film’in yönetmenliğini yapan Celal Ünlü kullandıkları bu el arabalı şaryo hakkında şunları söyledi:

“Bizler İletişim fakültesinde radyo televizyon sinema 2.sınıf öğrencileriyiz geleceğe yönelik neler yapabileceğimiz hakkındaki kaygılarımızdan oldu. Arkadaşlar arasında ortaya bir fikir çıkarak prodüksiyon şirketi kurmak istedik. Ama birkaç muhasebeciyle yaptığımız müzakereler sonucunda bu işin altından kalkamayacağımız kanısına vardık ilk etapta sektöre girip kazandırıyorsa bir satış firması şeklinde yürütebileceğimiz kararına vardık. 2.sınıfın başlarında kurmuş olduğum Farklı Bakış Prodüksiyon'un vizyonu arkadaşlarımıza ideallerine giden yolda araç olmak, kendini belirli bir yönde geliştirmeleri için deneyim ve güven kazandırmak oldu. Biz de bu çalışmalar doğrultusunda arkadaşlarla ödev kapsamında kısa film çekmek istedik. Ama çekeceğimiz kısa filmde koşma sahnesi olduğundan dolayı şaryo gerekmekteydi. Tabi öğrenci olduğumuz için maddi imkansızlıklardan dolayı şaryo bulamadık. Bizde bunu en ucuz yoldan nasıl yaparız diye düşündük ve kantinde bulunan el arabası aklımıza geldi. Sonra gidip el arabasını aldık ve el arabasının içinde bir kameraman arkadaşımız çekim yaptı ve şaryo sorununu bu şekilde çözdük. Çektiğimiz “Çiprik” adlı filmimizin hikayesi Erzurum da geçen ve 60 darbesine kadar uzanan sistemli bir biçimde seri cinayetler işleyen psikopat bir ailenin ve bu sisteme sevdiği kızı kurban veren bir gencin onlarla savaşının hikayesidir. Çiprik üçlemesinin birinci parçası olan Çiprik 21 de ise bu genç kızın hikayeye dahil oluşunu kuş kapanına girişini aktarmak istedik. Bize yardımlarda bulunan arkadaşlarımıza ve hocalarımızın hepsine teşekkür ediyorum. “

Editör

Son Güncelleme: 07.06.2013 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.