Hacı Rüştü, tarihe not düştü!

Türkiye’nin en iyi 10 çaycısı arasında hem de ilk 3’e girdi...

admin
admin
19 Aralık 2021 Pazar 09:17
Hacı Rüştü, tarihe not düştü!

Vedat REFAYELİ

Ne zaman bir Hasankale bahsi açılsa illa ki Hacı Rüştü ile ilgili bir cümle geçer.

Hani o özel demlemesi ve suyu ile meşhur çaycıların piri Hacı Rüştü, sohbetin bir yerinde kesin geçer.

Bugün Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın teknik heyetinde yeralan Erzurumspor’un eski futbolcularından Egemen Korkmaz’ın da bir ara su yolu ettiği Hacı Rüştü, sadece Erzurum’un değil, Türkiye’nin gündeminde.

Hacı Rüştü’yü artık sadece burada biz değil, şu an sanıyorum Türkiye’nin hangi ilinde olursa olsun insanlar da konuşur oldu.

Sebebi de uzman bir jürinin ilk 3’e alması.

Evet.

Türkiye’nin dört bir yanındaki en iyi çaycılar, Hürriyet Gazetesi’nin yazarları tarafından en iyi çaycılar arasına bizim Hacı Rüştü de girdi.

Tanınmış yazarlardan ve gazetecilerden oluşan jüri, Pera Palas Otel ve boğaz manzaralı Tarihi Çınaraltı çay bahçesinden sonra üçüncü olarak Tarihi de diğerleri gibi eski olan Hacı Rüştü Çayevini en iyi çaycı olarak gösterdi.

Kaldı ki jüride yeralan Nilhan Aras, ‘’Çay sevgisi ve kıtlama usulüyle bilinen Erzurum’un en eski çay evlerinden’’ biri dediği Hacı Rüştü’nün üç kuşaktır açık olduğu, telefonu bile bulunmayan küçük bir çaycı olduğuna da yer verildi.

Kendi adıma çok mutlu olduğum bir haberdi bu, çocukluk arkadaşlarım işletmecileri Kadir, İrfan Yaşar kardeşlerim adına da ayrıca sevindim.

Editör

Son Güncelleme: 20.12.2021 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.