Çok iyi yaptın Kadir ağabey..

admin
admin
11 Aralık 2018 Salı 12:44
Çok iyi yaptın Kadir ağabey..

Vedat REFAYELİ

Daha önceleri hatıratlara bayıldığımı çok söylemişimdir. Özellikle yakın tarihten hatıratlar benim hep ilgimi çeker, okumalara doyamam. Atatürk’ün uşağı Münir Dranas’tan Henry Kissenger’e, Kılıç Ali’den Gülriz Suriri’ye, Öztürk Serengil’den ne bileyim Rıfkı Salim Buçak’a kadar iz bırakan bir çok ünlünün hatıratlarını okumuş ve bir hayli keyif almışımdır.

Hele de bizatihi bizleri de yakından ilgilendiren konulara vakıf her kişinin illa ki hatıralarını yazmasını istemiş ve gördüğümde salık vermişimdir. Gazeteci büyüğümüz Kadir Sabuncuoğlu şefin anı kitabı da işte böylesine okumayı arzu ettiği eserlerden biri oldu.

Sağolsun, PUSULA’ya bizatihi gelerek imzalayıp okumam için masama bıraktığı ‘Bir Ömür Bin haber’ kitabı, son günlerde aldığım en güzel hediye oldu. Hele de bu kitap Kadir ağabey gibi usta bir kalemden çıkmışsa, gel keyfim gel. Henüz yeni yeni okumaya başladığım kitap, Erzurum’da basın denince ilk akla gelen 3-4 isimden biri olan Kadir şefin özeti de niteliğinde. Onunla beraber aynı gazete ortamında çalıma imkanına kavuşmadım ama başta Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nde beraber çalışma imkanı da buldum şükür.

Onunla birlikte çalışan arkadaşlara hep gıpta etmişimdir, çünkü sadece çalışmıyorsundur, aynı zamanda her gün de öğreniyorsundur. Yazmak lazım, hele de yaşadıklarını gelecek nesillere aktarmak gerekir. Onca yaşamışlığını böyle bir kitapta taçlandırmasını çok anlamlı ve kıymetli buldum. Eline sağlık Kadir ağabey..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.