ZİKİR YAPAN AFGANLILAR ADETA KENDİLERİNDEN GEÇTİ

Erzurum'da barınan yaklaşık 800 Afganistanlı aile, Kerbela mateminin 1374. yılı dolayısıyla Erzurum Büyükşehir Kültür ve Gösteri Merkezi'nde bir araya geldi.

14 Kasım 2013 Perşembe 13:32
ZİKİR YAPAN AFGANLILAR ADETA KENDİLERİNDEN GEÇTİ
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) öncülüğünde düzenlenen programda Şii mezhebi olan Afganlı aileler, Kerbela şehitleri için ilahiler ve mersiyeler okuyarak zikir gerçekleştirdi. Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, "Şehrimizde 800'e yakın bulunan sığınmacılardan bir kısmı Şii oldukları için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte böyle bir etkinlik düzenlendi. Muharrem ayı münasebetiyle yaptığımız programa çık sayıda Afganlı katıldı. Kendi düşünceleri içerisinde mersiyeler söylendi, Kur'an'ı Kerim okundu ve Afganlılar o günü anmak adına göğüslerini döverek zikir yaptılar" şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 14.11.2013 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.