YÜZME KURSLARINA REKOR BAŞVURU

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile özel spor kulüpleri ve dernekler ile Atatürk Yetiştirme Yurdu tarafından açılan Yaz Yüzme Karsları büyük bir ilgi görüyor.

25 Haziran 2013 Salı 14:56
YÜZME KURSLARINA REKOR BAŞVURU
İklim olarak Türkiye’nin en soğuk ve kışı en uzun süren kendi olmasına rağmen, Erzurum’da yılın 12 ayı boyunca kapıları açık olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Havuzu’nda yoğunluk doruk noktasına ulaştı. Yaz Spor Okulları’nda ücretli olmasına rağmen en fazla ilgi gören kursların başında gelen yüzmeye bu yılda rekor bir katılım oldu. Erzurum’da yüzlerce öğrencinin ailesi çocuklarını yüzme kurslarına kayıt yaptırdı. Yüzmeye olan ilgi nedeniyle artık Erzurum, Türkiye çapında dereceler yapıyor. 

YILIN 12 AYI HAVUZ AÇIK

Yüzme havuzunun yılın 12 ayında açık olması ve haftanın 7 günü tam kapasite ile hizmet vermesi, miniklerin ve gençlerin yüzmeye büyük bir ilgi göstermesine neden olurken, onlarca çocuğun yüzmeye teşvik edilmesini sağladı. Tesis Müdürlüğünü Hikmet Palandöken’in yaptığı Yüzme Havuzu’nda Yaz Yüzme Kursları kapsamında Erzurum Gençlikspor, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülğü, Palandöken Gençlikspor, Yakutiye Belediyespor, Çelebispor, Kartallarspor ve Adalet Gençlikspor gibi kulüplerin yanı sıra Atatürk Yetiştirme Yurdu’na hizmet veren Yüzme Havuzu, Kotku Derneği, Vuslat Derneği, Palandöken Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Abdurrahmangazi Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Ebu İshak Vakfı, Dosteli Derneği, Abona Erek, Abone Bayan gibi kuruluşlara da hizmet verecek.

HEM YÜZÜYORLAR HEM EĞLENİYORLAR

Minik çocuklar yaz boyunca hem yüzme öğreniyorlar. Hem de havuzda keyifli anlar yaşıyorlar. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Şinasi Polat, yüzme havuzuna ayda 12 bin öğrencinin geldiğini belirterek, günde 400 öğrencinin yüzme havuzundaki kurslardan faydalandığını söyledi. Yaz Yüzme Kurslarına katılımın rekor seviyeye ulaştığını ifade eden Polat, Erzurum’a artık tesislerin dar geldiğini söyledi. Bu ilgi devam ettiği müddetçe Erzurum’a daha çok tesis kazandırılacağının altını çizen Polat, “Amacımız Erzurum GHSİM olarak Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz öncülüğünde Erzurum’un halkının ve Erzurum gençliğinin spor yapmasını ve sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Bunun için mesaimizi harcıyoruz. Erzurum halkı hizmetlerin en güzeline layıktır” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 16.07.2022 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.