YAŞLI ÇİFT 5 KATLI BİNAYI VAKFA BAĞIŞLADILAR

Oltu’ya bağlı Dutlu Köyü’nde yaşayan Lütfi Mercan(79) ve eşi Fatma Mercan, Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı’na Erzurum’un Yakutiye ilçesinde bulunan 5 katlı tapulu binalarını bağışta bulundular.

18 Eylül 2013 Çarşamba 14:19
YAŞLI ÇİFT 5 KATLI BİNAYI VAKFA BAĞIŞLADILAR
1969 yılında Almanya’ya işçi olarak giden Lütfi Mercan 1970’li yıllarda yaptırmış olduğu 5 katlı betonarme binayı, Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı’na şartlı olarak bağışta bulundu.

8 çocuğu olan Mercan çifti, çocuklarının maddi durumlarının iyi olduğunu belirterek böyle bir bağışta bulundukları için onlarında büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Lütfi Mercan; imam hatip, ilahiyat ve kuran kursu öğrencilerinin barınmaları yönünde kullanılması şartıyla binayı Vakıf’a bağışladığını söyledi.

Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Başkanı Arif Macit ise bağışlanan bu evlerin gerektiğinde yeniden onarılarak öğrenci evi olarak kullanılmasına veya kiraya verilerek buradan elde edilen gelirlerin yine öğrencilere harcanmasına, kentsel dönüşüm, yol genişleme veya herhangi bir nedenle satılması durumunda elde edilen gelirlerinde öğrenciler yararına harcanması şartına bağlandığını kaydetti.

Birlik ve Beraberlik Vakfı’nın hizmetlerini yakından takip ettiğini ve çok beğendiğini belirten Lütfi Mercan, “Bağışımı gönül rahatlığıyla yaptım. İnanıyorum ki Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı yardımımızı en güzel şekilde değerlendirerek öğrencilerin yararına kullanacaktır.” dedi.

Bu arada isminin açıklanmasını istemeyen bir başka çiftte, Vakıf’a 2 adet lüks daire bağışladı. Vakfın hizmet ve çalışmalarını takdirle karşıladıklarını dile getiren isimlerinin açıklanmasını istemeyen çift ile Mercan çiftine bu duyarlılıklarından ötürü teşekkür eden Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı Başkanı Arif Macit ile başkan yardımcısı Davut Ulus, Dutlu Köyüne giderek Mercan çiftini evlerinde ziyaret ettiler.

Macit ve Ulus, hayırsever vatandaş Lütfi Mercan’a bir plaket takdim ettiler. Plaketi alan Lütfi Mercan, “Bu plaket, şimdiye kadar aldığım hediyelerin en anlamlısı oldu.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 18.09.2013 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yunus 2013-09-19 23:16:42

kiraya vreip oradan gelen parayi bir kac yoksul ailye gelir
olarak ayira bilirdi