VALİ ALTIPARMAK, ERZURUM GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Erzurum’da yayın yapan Ritim FM’de Orhan Bozkurt’un konuğu oldu.

22 Kasım 2013 Cuma 17:34
VALİ ALTIPARMAK, ERZURUM GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
Her sabah Erzurum’un gündeminin değerlendirildiği “Erzurum Ajans” programında Gazeteci Orhan Bozkurt’un sorularını yanıtlayan Vali Altıparmak şehrin gündemini değerlendirerek Erzurum’a dinlenmeye değil, çalışmaya geldiğini söyledi. 
Göreve geldiği günden bu tarafa ilçeleri gezdiğini dile getiren Vali Altıparmak; “Biz halkın içinden geliyoruz. Ben Erzurum’a dinlenmeye değil çalışmaya geldim. Göreve başladıktan sonra bir ilçemiz hariç tüm ilçelerimizi gezdim. Halkımızla sohbet ettim, dertlerini öncelikli sorunlarını tespit ettim. Her ilçeye bürokratlarımızla birlikte gidiyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları ile olsun, muhtarlarımızla olsun görüşüyoruz. Konuları, tıkanan sorunları yerinde inceleyerek çözüyoruz. İlçelerimizde özellikle köylerimizde başlıca sorun, elektrik ve telefon sıkıntısı oluyor. Bu sorunun önüne geçmek için artık bölgede fiber kablolar döşenmeye başlandı. Böylelikle kısa dönemde bu sorun da çözüme kavuşmuş olacak” dedi.

Erzurum’un kültür sanat’ta çok daha ön plana çıkması gereken bir il olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müziği ile edebiyatı ile mimarisi ile zenginlerleştirerek şehri yaşanabilir hale getirmeliyiz. Hedef bu olmalıdır. Bakın, bizim insanımız iki türküyü bir arada söyleyebilir, ama üç türküyü bir arada söylemez. Muğla’da görev yaparken bir proje başlattık. Okullarda 5 ayrı şarkıyı, türküyü çocuklara öğretmiştik. Sonra 23 Nisan'da 7 bin kişi dev bir koro halinde bu şarkıları türküleri söyledi. Erzurum’da da böyle bir çalışmamız olacak. Bunlar ortak yaşama kültürü, birlik ve beraberlik için çok önem arz eden konulardır.

“Tabyalar Gelecek Kuşaklara Aktarılması Gereken Bir Değerdir”

“Tabyaları ilk gezdiğimde, bu değerin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine tanık oldum. Aziziye Tabyalarının biraz daha yaşanılabilir hale gelmesi lazım. Çanakkale tarihi nasıl ise, Erzurum’daki Aziziye tabyaları da bizim için aynı. Öncelikle bunu Erzurum’a, dışarıya, tanıdık, eşe, dosta bilgilendirmek lazım. Ve daha sonra tabiî ki, Türkiye’nin bilmesi lazım. 9 Kasım'da gerçekleştirdiğimiz etkinlikle birlikte Erzurum dışından da tabyaları merak edenler, hatta turistlerin bile ilgisini çekmeye başladı. Bu tür etkinliklerle Aziziye Tabyalarına da turist çekeceğiz. Ancak sadece tanıtım yetmiyor. Bu tarihi alanları ziyarete gelenler için dinlenme, temel ihtiyaçların giderileceği alanlar oluşturacağız.”

“Kış turizmini çok iyi analiz etmemiz gerekiyor”

“Erzurum bir kış sporları ve turizm merkezi. Bundan sonra Erzurum’a uluslararası büyük organizasyonlar alırsak 2011 için yapılan tesislerin işlevi de ortaya çıkar. Kış turizmini çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Palandöken gibi, Konaklı gibi tesislerimiz var. Tam anlamıyla randımanlı kullanamıyoruz. Bu tesisler şu anda Özelleştirme kapsamında. Özleştirme İdaresi tarafından bir daire başkanı görevlendirildi. Palandöken’de, Konaklı’da ne sorun varsa tespit ettik ve bu sorunları sezon açılmadan, kar yağmadan gidereceğiz.”

Editör

Son Güncelleme: 22.11.2013 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.