TÜRK DÜNYASINDA NEVRUZ ŞENLİĞİ

Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası Kulübü tarafından “Türk Dünyasında Nevruz Şenliği” Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde yapıldı.

22 Mart 2013 Cuma 10:28
TÜRK DÜNYASINDA NEVRUZ ŞENLİĞİ
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Nevruz geleneğinin Türk Dünyasında 5 Bin yıldır var olduğunu belirterek, “Ciddi bir şekilde varlık gösteren ve kendini hissettiren bölümlerimizden biri olan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğrencilerimizin faaliyetlerini yakından izliyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve Türk Dünyasından farklı ülkelerden farklı öğrencileri de içinde barındıran bu kulübün büyük etkinliklerle karşımıza çıktığını görüyoruz. Türk Dünyasını, geleneklerini ve kültürünü araştıran ve bizimle paylaşan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şenlikte, Manas Destanı okunarak Halk oyunları gösterisi, atışmalar ve Türk Dünyası kıyafetlerinin tanıtıldığı bir defile yapılırken çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler de kendi dillerinde nevruzu kutladı. Gösterinin sonunda öğrencilere Özbek Pilavı ikram edildi.

Şenliğe öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 22.03.2013 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.