Ovit’e 3 kardeş birden geliyor..

Tünel deneme, bir ki!

Hafta sonu tamamen deniz havası almak amacıyla çıktığım Rize yolculuğunda kaderde bir tünelin deneme geçişine şahitlik etmek varmış..

Avukat Faruk Terzioğlu ve Ahmet Saraçgil ile İspir çıkışında Ovit’e gelirken 3 tünel ile karşılaştık.

Daha önce yapımları devam ederken gözlemlediğim bu tüneller, bizim geçiş esnamızda deneme amaçlı kullanıma açılmıştı.

Erzurum ile Rize arasındaki mesafeyi kısaltacak, lojistik konforu sağlamaya yönelik Özlüce tüneli sanki bizim için açılmış, tali yol iptal edilmişti.

Trilyonlarca lira harcanarak yaptırılan tünel, belki Ovit kadar görkemli görünmese de güzel bir yatırıma daha şahit olmanın mutluluğunu yaşadık.

600 metre uzunluğunda üç bölümden oluşan Özlüce tüneli bir süre deneme amaçlı hizmette olacak, hertürlü tedbiri alındığında düzenlenecek bir törenle resmen açılışı yapılacak..

***

Erzurum’da bir çok kişinin dahi henüz haberinin olmadığına inandığım Özlüce tüneli ile ilgili bilgi almak için dün İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun’u aradım.

Başkan, deneme amaçlı hizmete sokulan Özlüce tünelinin henüz tamamlanmadığını belirtirken, ‘’Bu sadece küçük fotoğraf. Asıl büyük fotoğraf Kırık ve Dallıkavak tünelleridir. Bu iki tünel yapılıp hizmete girdiğinde işte o zaman Doğu abad olur. Hepimiz Kırık ve Dallıkavak tünellerine yoğunlaşmalıyız. Erzurum’un denize uzaklığını bir saate düşürecek olan bu tüneller hizmete girdiğinde İpekyolu projesi hayata geçecek. Sadece doğu değil, güneydoğu da bundan yararlanacak. Bölgede asrın projesi olacak’’ dedi.

Başkan ayrıca, ‘’Kırık ve Dallıkavak olmazsa sadece Özlüce değil, Ovit de eksik kalır’’ ifadesini kullandı..

Kanımca da bu düşünce doğru oğlu doğru.

Bu benim son kararımdır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Eğilirsen basamak, dik durursan sığınak olursun! (Paula Hawkins)

DUVARIN DİLİ : Tecrübeli satış elemanı arayanlara eski dostlarımın ismini veriyorum!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.