TORTUM GÖLÜNDE FUEL OIL TEHLİKESİ

Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Gölü’ne, trafik kazası sonrası tankerden sızan fuel oil tehlike saçıyor.

21 Ocak 2014 Salı 08:38
TORTUM GÖLÜNDE FUEL OIL TEHLİKESİ
Önceki Uzundere-Artvin karayolunun 4. Kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, Ahmet Olgar idaresindeki 72 EH 687 plakalı fuel oil yüklü tanker, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yoldan çıkarak Tortum çayına uçtu. Kazada tanker sürücüsü Ahmet Olgar, olay yerinde hayatını kaybetti.
Tanker’den akan fuel oil, Tortum çayının döküldüğü Tortum Gölüne yayılmaya başladı.
Fuel oil’in Tortum Gölünün 200 metre kadar alanına yayıldığını belirten Balıklı Köyü sakinlerinden İbrahim Güner, “Göldeki balıklar, buraya uğrayan kuş sürüleri tehdit altında. Kazanın ardından 2 gün geçti, tankerden fuel oil sızıyor müdahale edilmiyor. Göl kirleniyor. Bu gölden Balıklı Köyü’nün sondajla içme suyu temin ediliyor. Gerekli tedbir ve önlemler alınmaz ise insanların da sağlığı tehlikeye sokulmuş olur.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 21.01.2014 08:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.