TERZİOĞLU: ERZURUM BAROSUNU MEYHANEYE ÇEVİRMEDİM, İÇKİ SATMIYORUM

Erzurum Barosu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği için bugün seçim yapıldı.

15 Aralık 2013 Pazar 15:10
 TERZİOĞLU: ERZURUM BAROSUNU MEYHANEYE ÇEVİRMEDİM, İÇKİ SATMIYORUM
200 avukatın oy kullandığı seçim öncesi konuşan Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, bir takım üyelerin ‘hukuksuzluk’ gerekçesiyle istifa etmelerinin altındaki sebeplere değinerek çarpıcı açıklamalar yaptı.
“AYRILAN ARKADAŞLARIMIN KARARINA SAYGI DUYUYORUM”
Başkan Terzioğlu, şunları söyledi: “Erzurum Barosu bütün çalışmaları kamuoyundaki imajı ile saygınlığı ile Erzurum Barosu bir lokomotif olma yolunda ilerler. Bunu da başaracak güç, kabiliyet ve kapasitededir. Burada beraber yola çıktığımız arkadaşlarımız tercih koydular. Hatta zaman içerisinde bir iki arkadaşımız ayrılmak istediklerini belirttiler. Biz bu süreci beraber tamamlayacağız mesajını verdik. Ama arkadaşlarımın değerlendirmeleri ne şekildeyse böyle bir karar verdiler. Bu kararlarına saygı duyuyorum. Şimdi bu süreçte bizim yapmamız gereken tüzüğün yasanın ön gördüğü yöntemleri izlemek istifa eden yönetim kurulu yedek üyelerini çağırdık, onlardan da istifa ederek ayrılmalar oldu. Ve yasa gereği kongreyi yapıyoruz.
“BEN DE İNSANIM, HATA YAPABİLİRİM”
Bu kongre sürecine gelirken, mutlaka bu hatadan dönülecekti, elbette ki benim de hatalarım olmuştur. Şimdiye kadar yapmış olduğum hatalardan da ben sizden özür diliyorum. Bize verilen görevi gereği gibi yaparak tamamlayalım.
“TARTIŞMALARIN YAPILACAĞI YER BARO GENEL KURULUDUR”
Olmadı, daha sonra istifa iradelerini açıklarken, 200 arkadaşa mesaj çektiler. Basına intikal ettirdiler ve basına intikal sürecinde ise daha sonra, arkadaşlarımız saygıdeğer meslektaşlarımız cevap verme noktasına sahip kaldığım için değinmek zorundayım. Yoksa ben Allah için baro yönetiminde olan olaylar, tartışmalar, anlaşmazlıklar, uygulamalar, bunların hesaplaşacağı yer baronun genel kuruludur. Benim nefsim var bana ağır basıyor.
“KAHVEHANE KONGRELERİNDEN BAŞLAYARAK GELDİM”
Burada bana yönetilen ithamlar, bana yönetilen suçlamalar, hele üsluplar. Biz bu üslupları çok iyi biliriz. Ben siyasette yaptım, kongreler de kazandık. Kahvehane kongrelerinden başlayarak geldim. Hayatında bir apartman yöneticisi olmayan arkadaşlarımıza rağmen, “Gelin beraber çalışalım ve benden bir şey öğrenin” dedim.
Biz ahlaksızlık, biz hukuksuzluk yapmayalım. “Erzurum Barosu hukuk dışına çıktığı için istifa ettik” Önemli olan bir şey var. Burada arkadaşlar ama kamuoyu Erzurum Barosu ile hiç bu kadar ilgilenmedi. Erzurum Barosu’nun yedek üyesinin istifa etmesi bile haber oldu. Bizim baştan beri kongrede aday olduğumu zaman “Erzurum Barosu’nda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedim.
“YÖNETİM KURULU HESAP SORMAYA KALKTI, ‘BEN SİZE HESAP VERMEM DEDİM’
Bu tavır böyle Allah aşkına benim arkadaşlarım kalksın söylesin. 6 Ekim 2012’de seçildik. Bugün kötü olan bu huzursuzluğun dışında ne var. Neyi yanlış yaptık. Bunu arkadaşlarımız suçlamışlar ama bu üslup çok ağır. Bu genel kurula olan saygımdan dolayı ben bu üslupla konuşmayacağım. Yoksa bu üslubun cevabını verebilecek çok iyi bir kapasitem de var, tecrübem de var. Bu üslup değil, bu hoş değil. Ben Erzurum Baro Başkanıyım, beni genel kurul seçti. Yönetim Kurulu bana hesap vermeye kalktı, “Ben size hesap vermem” dedim. Benim hesap vereceğim merci genel kuruldur. Hesabını genel kurula vereceğim. Genel Kurul’da o zaman veremezsem gider adli mercilere veririm. Her icraatımızı bilgilendirdik. Ben şunu yaptım. Avukatlık haklarını yanlış anladılar. Değerli arkadaşlarım hepinize saygı duyarım. Benim şahsiyetime, kişiliğime, oynanırsa beni böyle tırnak içerisinde “namert” ifadesi kullanılırsa çirkin oyunlara alet edildiğim söylenirse, müsaade buyurun bunlar çirkin sözler. Bunlar hoş şeyler değil. Ben normal genel kurulda vermem gereken hesabı şu an bu kürsüden vermeye mecburum. Yönetim Kurulu’nun 9 üyesi istifa etmiş gitmiş, geride kalan yedeklerde istifa etmiş gitmiş, hangi yönetim var ki karar alsın? Bu istifa işleme konulmayacak mı?
“13 AY HUKUKSUZUĞA SABRETTİNİZ, 8 AY DAHA SABRETSEYDİNİZ”
Hukuk dışına çıktığım iddiasında bulunuyorsanız, benim uygulamam hukuk dışı ise, bunun yasal yoları var. Erzurum Barosu’nun hukuk dışına çıktığının kamuoyuna lanse edilerek değil, ne var yani 13 ay hukuksuzluğa sabrettiniz de 8 ay daha sabredeydiniz. Genel Kurulu’nun iradesine fazla güvenemediniz ki, bizi kamuoyuna havale ediyorsunuz. Havale ettiğiniz itibari ile Erzurum Barosu tavan yapar. “
“SAYGINLIĞIMIZ VAR, BUNDAN GOCUNACAK NE VAR”
Türkiye’de konuşulan Erzurum Barosu’nun saygınlığı var. Kafe açılışı yapıyoruz. Ne var bunda, bundan gocunacak ne var. Bundan rahatsızlık olacak ne var. Bu açılış süresi içinde bana bir arkadaşım adım attığını söylesin. Hanginiz gelip bir bardak çay içip 50 kuruş kafeye para kazandırdınız. Yapmayın. Hanginiz geldiniz de fikir beyan ettiniz. Bu hareketler doğru şeyler değil.
Biz Barolar Birliği’nden Erzurum Barosu’nun üzerinden bir lira geçmesin diye, hassasiyeti gösterirken biliyorum. İstediğim adamla sözleşme yapma yetkisini bana verdiğiniz zaman sizin bana tuzak kurduğunuzu bildiğim için, gidip Barolar Birliği’ne “Bize sakın para göndermeyin. Bütün masrafları siz yapın. “ kim kontrol yapmış bilmiyoruz. Barolar Birliği’nden gelen teknik ekibin her hesap iş döneminde geldiğini görürdünüz. Bu işler kenarda, dipte, köşede dedikodularla olmuyor. Görev alıyorsanız o görevin gereğini yapacaksınız. Kafeye sözleşme yapma yetkisini de siz bana verdiniz. Bu sözleşmeye yönetim kurulundan tek tek görüşüldü. Sosyal tesislerde personel alımına ben dahil hiçbir arkadaşım karışmayacak. Neden bizim işimiz değil. Çalışacak elemanın kalite derecesini, yeteneğini bizim belirleme şansımız var mı, sıradan bir kahvehaneye garson almıyoruz ki ?
“SİYASİ İRADEYİ YOK SAYARAK HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ”
Erzurum’un bir saygın mekânı olmuş fena mı olmuş. Bura kar etmiyormuş, Bu güne kadar sosyal tesislerinde kar etmiştir. Başkanlık seçiminde kirli ayak oyunu yapmışım. Siyasi iradeyi yok sayarak hiçbir şey yapamazsınız. Siyasi iradeyi mutlaka ciddiye almak zorundasınız. Yok sayarak, karşı çıkarak hiçbir şey yapamazsınız.
“BENİM SİYASİ VE TİCARET DÜŞÜNCEM YOK”
Allah şahidim olsun, yukarıda Allah şahittir, sizlerde şahit olun ki, siyasi bir makama aday olursam namussuzum. Benim öyle bir derdim yok. Benim ne siyaset ne ticaret düşüncem var. Benim gelecek kaygım yok, endişem yok. Kamuoyu bizi sevse de sevmese de ne yazar. Bizi seven sevmiş. Kamuoyu bana yapılan haksızlığı tepki gösteriyorsa, bunu da siz düşünün ben 63 yaşındayım Erzurum’da sokak aralarında yaşamış insan değilim. Herkes bizi tanır.
“Erzurum Barosu Başkanı olduğum süresi içerisinde, beni tek ilgilendiren konu Erzurum Barosu’nun ismini kullanarak, Erzurum Barosunu referans gösterip, devlet faaliyeti adı altında bir işlem yapılırsa ben bunu görürüm ve engellerim.
“FARUK TERZİOĞLU, ADANA’YA TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEĞE GİTMİŞ”
Arkadaşlar, ben 8 Ekim 2014 günü sabahına kadar ben Erzurum Baro Başkanıyım. Bu görevimi sorumluluğum bilinci içerisinde yerine getireceğim. Şimdi bakın Faruk Terzioğlu, terör örgütüne destek için Adana’ya gitmiş. Bu Erzurum Barosuna çok kötü bir imaj oluşturmuştur. Benim DHKPC’ ye destek vermeyeceğimi Allah için sizler de biliyor, Erzurum da biliyor. DHKPC’ye destek verip vermediğimi. Böyle ifade etmek yakışık kalmaz. Biz orada Erzurum Barosu olarak gittiğimiz konum şudur. Orda da konuşmamız var. Bana intikal ettirilmiştir. İstanbul Barosuna gidişimiz de vardır. Yine söylüyorum ve söyleyeceğim.
Avukatlık görevini ifa ederken, haksızlığa uğrayan, görevini yapması engellenen yasaların kendisinden yararlandırılmayan kim olursa olsun, biz o avukatın yanındayız.
Dünya’da tüm hukuk çevrelerinin, olağanüstü nitelendirdiği bir mahkemenin yetkileri alınmış savcıların sen taraf olmayacaksın? Ben DHKP-C’ye taraf olacağım. Benim İstanbul Barosu’nun kongresine gitmemde rahatsızlık duyan arkadaşlarım olabilir. Ben zannediyorum ki ama benim oraya gitmemden memnuniyet duyan arkadaşlarım da var. Ben İstanbul Baro Başkanı’na destek için gitmedim. Ben İstanbul Barosuna destek için gittim. Gittik ‘DHKP-C’li ‘olduk, gittik İstanbul Barosu’nda ‘Ulusalcı olduk, gittik İlker Başbuğ’u ziyaret ettik, ‘Ergenekoncu’ olduk. Mehmet Ağar’ı ziyarete gittim ‘Derin Devlet’ olduk.
“ERZURUM BAROSU’NUN SAYGINLIĞINDAN RAHATSIZLIK OLUNUCAK NE VAR?”
Baro Başkanlığı her şeyin ötesinde sorumluluk gerektiren bir makamdır. Biz bu yaklaşımımız sebebiyle sadece mesleği ele alıp, her türlü hukuki çalışmada yer aldığımızda Erzurum Barosu’nun büyük bir saygınlığı vardır. Tüm talepleri Türkiye Barolar Birliği tarafından karşılık görmektedir. Kamuoyunda destek görerek, Erzurum Barosu’nun saygınlığından rahatsızlık olunacak ne var ? Neden rahatsızlık hissediliyor. Türkiye’de saygın baro listesine girmiş ise, niye bundan rahatsız olalım ki, bunlar hoş değil.
HARCAMALAR
Geçmiş dönemde gelenlere tespih almadınız mı, ben açık söylüyorum. Türkçe Olimpiyatlara gelen çocuklara birer çeyrek altın verdim. Neden birer altın vermediniz’ dediniz ben birer çeyrek altın verdim. Ben mesaj yayınlamışım, ben zaten kamuoyunda varım, dediğim gibi siyasette, ticarette düşünmüyorum. Kimseye referans ta dağıtmıyorum. Ben şahsi ve keyfi harcama yapıyorum. İstediğim yerde yapıyorum.
“ERZURUM BAROSU İÇKİ SATMIYOR”
“Yeni yaptırdığımız sosyal tesislerde bar var ya orası içkisiz bar, içki yok, sigara yok, Erzurum Barosu içki satmıyor. Biz Erzurum Barosu’nda içki satmıyoruz. Erzurum Barosu’nu meyhaneye çevireceğim düşüncesinde olanlar büyük bir hayal kırıklığına uğramışlardır. Faruk Terzioğlu gelirse, Erzurum Barosunu meyhaneye çevirmiş ?, meyhaneye çevirmedik, mescit yaptık. Talep yok mescitte namaz kılan da yok. Bizim sadece bir iki arkadaşımız var. Bunlar hoş şeyler değil.
Biz sosyal tesisleri işletemedik bir defa, profesyonel ekibe ihtiyaç vardı. Bu sözleşmeleri önüne koyduk. Bu yetki benim olmasına rağmen, birisine verelim dedik. Biz bunu almak istediği personele karışmayacağız. Uygulamalarımıza ters geldiği zaman işten çıkar diyeceğiz. Ay da bir aşçıya 2 bin lira diğerlerine 803 lira veriyoruz.
Erzurum Barosu’nun bir Allah'ın kuluna bir kuruş borcu yoktur. Yılbaşından sonra verdiğim sözleri yerine getireceğim. CMK’ dan kesilen 5 yıllık avukatlar var o kesintiyi de almayacağım o noktaya geldik Allah'a şükür. Borç gizlenmez, Baro’nun borcu gizlenir mi?”
“SÖZ HAKKI İSTİYORUZ” TARTIŞMASI…
Başkan Faruk Terzioğlu’nun konuşmasının ardından divana söz hakkı isteyen bazı avukatların, usulün uygun olmadığını ve cevap hakkı doğduğu gerekçesiyle Divan Başkanı’ndan konuşma talep ettiler.
Divan Başkanlığı ise dilek ve temenni bölümünde söz hakkının verileceğini ifade ettikten sonra, oy verme işlemine geçildi.
ERZURUM BAROSU’NUN YENİ YÖNETİMİ
Faruk Terzioğlu Başkanlığı'nda Yönetim Kurulu Üyeliklerine Memet Keleş, Muhammet Burak Nuhoğlu, İlknur Sarcan, Gürkan Soykan, Mesut Atılgan, Mesut Öner, Ferhat Emer, Mustafa Çelebi, Sertaç Gök ve Metin Kılın seçildi.

Editör

Son Güncelleme: 15.12.2013 15:12
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFaruk TerzioğluBaro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.