ŞENKAYA'DA KURTULUŞ COŞKUSU

Şenkaya’nın düşman işgalinden kurtarılışının 95. Yıl dönümü törenlerle kutlandı.

07 Nisan 2013 Pazar 15:26
ŞENKAYA'DA KURTULUŞ COŞKUSU
Tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Büstüne çelenk konulması ile başlanıldı. Çelenk töreninin ardında Cumhuriyet meydanında tören devam etti. Buradaki tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlanıldı. Savaş yıllarında göç etmesini kağnı araçları ile canlandırıldı. Günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan yaptı.
Özcan; “Bu gün atalarımızın yokluklar içerisinde 1877 yılında Osmanlı Rus Savaşı sonrası 40 yıl esaret ve sömürgeye uğramış daha sonra Rusların çekilmesiyle ermeni zulmüne ve katliama uğramış, 70 köyünde beşbinden fazla canın katledildiği, mağdur ve yok edildiği bir toplumdayız. 95 yıl önce tek yürek, tek vatan, tek bayrak ve millet diyerek ezanlarını susturmadan tarihte görülmemiş kahramanlıklarla güzel ilçemizi düşmanlardan kurtarmışlardır.” dedi.  Şenkaya İlçe Halkından Mümtaz Özgün kendi yazdığı şiiri okudu.
Şiirlerin okunduğu törende Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri ile Şenkaya Paşalı Orta Okulu öğrencileri folklor ekibi birer gösteri sundular. Şenkaya İMKB 75. Yıl Yatılı Bölge Orta Okulunun Güreş Antrenörü Hüseyin Gayrim yönetimindeki güreş ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi ve büyük alkış aldı.
Güreş gösterisinin ardından ödül töreni düzenlendi. Şenkaya Kaymakamlığı tarafından düzenlenen voleybol turnuvası, Şenkaya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışması, İlçenin düşman işgalinden kurtuluşu konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi. Ödüllerin verilmesi ile kutlama töreni sona erdi.
Törene İlçe Kaymakamı Murat Şener, Garnizon Komutanı Atakan Alper, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Şenkaya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Süleyman Şengül, Erzurum Şenkayalılar Dernek Başkanı, çevre İlçelerden gelen konuklar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, ilçe halkı, Köy Muhtarları ve öğrenciler katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 07.04.2013 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.