SEKMEN: TARİHİ DOKUYA UYGUN BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirde yürütülen kentsel dönüşümün tarihi dokuya uygun bir şekilde yürütüleceğini söyledi. Başkan Sekmen, konuyla ilgili kurumun yetkililerinden, encümen toplantı salonunda brifing aldı.

21 Ağustos 2014 Perşembe 09:29
SEKMEN: TARİHİ DOKUYA UYGUN BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM
Toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, daire başkanları ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda kentte istimlak yapılacak olan konutların birim fiyatlarının halkın mağdur olmayacağı bir şekilde ayarlanması, binaların yaş ve yıpranma durumu, birim fiyatları ve yıpranma bedelinin hesaplanmasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın baz alınması, istimlak yapılacak yerlere gerçekçi fiyatlarla yaklaşılması, kentsel dönüşümde vatandaş memnuniyetinin esas alınıp halkın takdirini kazanacak bir yöntemin sağlanması ve kentsel dönüşümün tarihi dokuya uygun bir şekilde yapılması konuları görüşüldü.

Başkan Sekmen, toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Erzurum'da tarihi dokuya uygun bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Kurumumuzda yaptığımız kentsel dönüşüm toplantısında birçok konuyu ele aldık. Alanında yetkin olan ve bu konuda yüksek ihtisasa sahip bir ekibe sahibiz. Gerek Kültür Yolu Projesi gerekse de kentte yürüttüğümüz diğer projelerde en temel önceliğimiz vatandaş memnuniyeti ve halkın mağdur olmamasıdır. Bu şehrin sahiplerini, halkımızı, kadim Erzurumluları kentsel dönüşümde asla mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 21.08.2014 09:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.