SEKMEN: ŞEHİT VE GAZİ ANALARI BAŞIMIZIN TACIDIR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Anneler Günü Kutlama Programı'nda yaptığı açıklamada, şehit ve gazi analarının başının tacı olduğunu söyledi.

11 Mayıs 2014 Pazar 23:50
SEKMEN: ŞEHİT VE GAZİ ANALARI BAŞIMIZIN TACIDIR
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Basın ve Hakla İlişkiler Daire Başkanlığı'nın düzenlediği Anneler Günü Kutlama Programı'na katıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı M. Talat Uzunyaylalı ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz'ün de katıldığı programa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit ve gazilerin anneleri de iştirak etti. Divan-ı Gazi Restoran'da düzenlenen anlamlı etkinlikte günün önemine dikkati çeken Başkan Sekmen, kentte bulunan bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Sekmen, şunları kaydetti.

"Bizler cennete girmek istiyorsak anne ve babamızı memnun edip hayır dualarını almamız lazım. Bizi bu günlere getiren annelerimizin ayaklarının altını öpsek azdır. İslam dininde anne ve babalara öf denilmemesi gerektiği emredilir. Anne ve baba kutsal bir varlıktır. Sadece bir gün değil yılın 365 günü 6 saat bizleri bugünlere getiren analarımızı her gün hatırlayıp onlara saygıda kusur etmemeliyiz."

"ŞEHİT VE GAZİLERİN AİLELERİNE EV YAPACAĞIM"

Başkan Sekmen, konuşmasında şehit ve gazi analarına seslenerek, "Buradaki anneler evlatlarını vatan savunmasında kaybetmişlerdir. Şehit annesi olmak herkese nasip olmaz. Bu özellik şereflerin en büyüğüdür. Şehit ve gazi anaları başımızın tacıdır. Sizlerin arzu ve isteği de benim başımın tacıdır. Şehit ve gazilerin ailelerine ev yapacağım. Devletimizin imkanlarından yararlanıp konut sahibi olacaksınız. Büyük devletlerin şehit ve gazileri bitmez. Biz böylesine büyük bir devletiz" diye konuştu.

"CENAZE HİZMETLERİ BEDAVA OLACAK"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuşmasında mezarlık hizmetlerinde gerçekleşecek olan yeni dönemle ilgili bilgi verdi. Başkan Sekmen, şöyle dedi:

"Şehitliğimiz ve mezarlıklarımızda gece-gündüz bekçi olacak. Artık cenaze hizmetleri kentimizde bedava olacak. Meclisimizde böyle bir karar alacağız. Vatandaşlarımız sadece rapor alacak. Belediyemizin imamı olacak. Cenaze işlemlerine artık para verilmeyecek. Kimsenin cebinden beş kuruş çıkmayacak." Konuşmaların ardından Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Şermin Zil tarafından Başkan Sekmen'e plaket ve Başkan Akgül tarafından da bayrak hediye edildi. Program, şehit ve gazi analarına hediye takdimiyle sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 11.05.2014 23:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.