Şehitler anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Erzurum'da tören düzenlendi.

admin
admin
19 Mart 2021 Cuma 07:02
Şehitler anıldı

Erzurum'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Erzurum Karskapı Şehitliği'nde düzenlenen tören, Vali yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ile Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep Akgül'ün Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Askerlerin saygı atışı yaptığı törende, protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

İkmal Yüzbaşı Volkan Erol, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisi olduğunu söyledi.

Çanakkale'nin, yiğit Mehmetçiğin tarih sahnesine çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yazdığı destan olduğunu ifade eden Erol, "Sizlere söz veriyoruz ki Çanakkaleler sonsuza dek geçilemeyecek, gök kubbeden ay yıldızlı al bayrak hiç inmeyecek, dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Törene, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, askeri erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumŞehit18 Mart
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.