Şehit aileleri ve gazilere yurt dışı gezisi

Erzurum Valisi Azizoğlu, şehit aileleri ve gazilerden oluşan 25 kişilik kafileyle Kosova ile Makedonya'yı gezdi.

admin
admin
31 Temmuz 2017 Pazartesi 00:41
Şehit aileleri ve gazilere yurt dışı gezisi

Şehit aileleri ve gazilere yurt dışı gezisi

Erzurum Valisi Azizoğlu, şehit aileleri ve gazilerden oluşan 25 kişilik kafileyle Kosova ile Makedonya'yı gezdi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, kentteki şehit aileleri ve gazilerle Makedonya ile Kosova'ya gezi düzenledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, şehit aileleri ve gazilerden oluşan 25 kişilik kafile için 26 Temmuz'da Kosova ile Makedonya'ya gezi programı organize edildi.

Vali Azizoğlu'nun da katıldığı gezide Osmanlı dönemine ait tarihi yerleri gezen şehit yakınları ve gaziler, daha sonra turistik mekanları görme fırsatı buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Azizoğlu, şehit aileleri ve gazilerle gerçekleştirdikleri Balkan turunun sona erdiğini belirtti.

Devletin onur ve gurur timsali şehit aileleri ile gazilerin geziye katılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini bildiren Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Şehit yakınları ve gazilerimiz aziz milletimize emanettir. Onlarla şanlı ecdadımızın izlerini yaşatan tarihi mekanlara ve tarihe tanıklık eden kültür miraslarımızın büyüleyen ihtişamına hep birlikte şahit olduk. Sultan 1. Murat Han Türbesi, Germia Doğal Yaşam Parkı, Müslüman yurdu Kalkandelen'deki Alaca Cami, Harabati Baba Tekkesi, Balkanların incisi Ohrid, Makedonya'nın güneyinde yer alan ve Türkülere ilham kaynağı olan Vardar bölgesi, Gazi Mehmed Paşa Hamamı, Halveti Dergahı ve daha ismini sayamayacağımız ecdat mirası birçok tarihi mekan ve bölgeyi gezdik. Ayrıca Balkanlar'ın sosyal, kültürel ve geleneksel yaşam tarzlarını inceledik, misafirperver soydaş ve Müslüman kardeşlerimizle bir araya geldik."

Ziyarette kafileye, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş da eşlik etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.