Sağlık Müdürü Bedir'den bayram namazı uyarısı

Erzurum Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, "65 yaş üstü büyüklerimizle kronik hastalığı olanlar sağlık şartları gereği, lütfen bayram namazına gitmesin. Mezarlık ziyaretleri bayramdan sonraya bırakılsın"

admin
admin
30 Temmuz 2020 Perşembe 22:05
Sağlık Müdürü Bedir'den bayram namazı uyarısı

Erzurum İl Sağık Müdürü Gürsel Bedir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı bulunanların bayram namazına gitmemelerini ve mezarlık ziyaretlerinin bayramdan sonraya bırakılmasını önerdi.

Erzurum'da Kovid-19 ile ilgili mücadelede fedakarca görev yapan sağlık personeli başta olmak üzere valilik, belediyeler ve güvenlik güçleri hummalı çalışma yürütüyor.

Mesaisinin çoğunu Kovid-19 ile mücadeleye harcayan yetkililerden İl Sağlık Müdürü Bedir de sosyal medya hesaplarından Kovid-19 ile ilgili bilgilendirici paylaşımlarla vatandaşları uyarıyor.

Bedir, açıklamasında, vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek hayırlara vesile olmasını diledi.

"BU BAYRAM MAKUL OLAN YÜZ YÜZE ZİYARET DEĞİL, TELEFON GÖRÜŞMESİYLE BAYRAMLAŞMA"

Kovid-19 ile mücadelenin devam ettiğini belirten Bedir, şunları kaydetti:

"65 yaş üstü büyüklerimizle, kronik hastalığı olanlar sağlık şartları gereği, lütfen bayram namazına gitmesin. Mezar ziyaretleri kalabalık olma ihtimalinden dolayı mutlaka arife ve bayram günleri sonrasına ertelenmelidir. Bu bayramda makbul olan ziyaret, yüz yüze ziyaret değildir. Bayramlaşmalar mümkün olduğu kadar telefonla yapılmalıdır."

Yüz yüze bayramlaşma yapılması durumunda, ziyaretin kısa tutulmasını tavsiye eden Bedir, başka aile ve konukların bir araya geldiği ortamlarda kurban yemeklerinin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Bedir, kurban etleri dağıtılırken çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak vatandaşlardan bayram ve sonrasında da hijyen, sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat etmelerini istedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.