POLONYALI TURİSTLER DONDU, KALDI

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Erzurum’da buz tutan şadırvana hayran kalan Polonyalı turistler, üşüyünce camiye girerek ısındı.

05 Ocak 2013 Cumartesi 17:17
POLONYALI TURİSTLER DONDU, KALDI
Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor. Aşırı soğuklar nedeniyle Erzurum’da buz tutan şadırvanlar ise, yılbaşı tatilini geçirmek için kente gelen Polonyaturistlerin ilgi odağı oldu. Lala Paşa Camii avlusundaki her tarafı buz tutan şadırvanı ilgiyle inceleyen Polonyalı turistler, bol bol fotoğraf çekilmeyi ihmal etmediler. Polonya’da hava sıcaklığının en fazla eksi 10 dereceye düştüğünü, Erzurum’un soğuğunu ve buz manzaralarını görünce çok şaşırdıklarını ifade eden Polonyalı turistler, “Burada nasıl insanlar yaşayabiliyor. Çok soğuk” dediler.

Erzurum’un soğuk havasında üşüyen turistler, daha sonra rehberleri eşliğinde Lala Paşa Camii’ne girerek hem ısındılar hem de camiyi incelediler.

Bu arada bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Ağrı ve Ardahan'da eksi 22, Kars'ta eksi 21, Erzurum'da eksi 20, Iğdır'da eksi 10, Erzincan'da eksi 9 derece olurken, günün en yüksek hava sıcaklıklarının Ardahan'da eksi 10, Ağrı'da eksi 9, Kars'ta eksi 8, Erzurum'da eksi 7, Erzincan'da 2, Iğdır'da 4 derece olması bekleniyor. 

Editör

Son Güncelleme: 05.01.2013 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.