PASİNLER'DE ÖĞRETMENE TACİZ DAVASI

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde geçen yıl Türkçe öğretmeni A.K.'ya tecavüz girişiminde bulunarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ile 32 yıl hapis cezaları istenen Kadir N.ile Ümit A.’nin yargılanmalarına Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

08 Nisan 2013 Pazartesi 15:53
PASİNLER'DE ÖĞRETMENE TACİZ DAVASI
Tutuklu sanıklardan Ümit A.’nın Avukatı Talat Göğebakan,”Müvekkili suçlayıcı somut delil elde edilememiştir” savunmasını yaptı. 

Tutuklu sanıklardan Kadir N. 8. duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Kadir N.,”Karakol’da ben ifade verirken hiçbir suçlamayı kabul etmedim. Olayın ne olduğunu bilmiyordum. Savcılıkta verdiğim ifademi kabul etmiyorum. Karakol’da verdiğim ifademin geçerli kabul edilmesini istiyorum.” dedi.

Tutuklu Ümit A. ise, ”Ben yaklaşık iki yıla aşkın süredir cezaevinde yatıyorum. İfadelerimiz alınırken baskı ve işkence gördük. Benim okuma-yazmam yoktur. İfade alınırken getirilen belgeleri imzaladım. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Tutuklu Ümit A.’nın Avukatı Talak Göğebakan,”Başından beri tuhaf bir dosyayı izliyoruz. Emniyet Genel müdürlüğü Kiriminal polis laboratuarında birçok rapor inceleniyor. 05.05.2011 tarihli uzman incelemesi raporunda sanık Kadir inceleniyor. Bu raporda bir çok isim sayılarak DNA örneklerinin başka birine ait olduğunu belirtmesine rağmen daha sonraki raporda katılan Ayşe’den alındığı belirtilen 13 delil örneği üzerinde inceleme yapılmış ve Kadir’e bir bulgu bulunamadığı belirtilmiştir. İkrar bir delildir, ancak ikrarı dosyada destekleyen somut bir delil yoktur.” diye konuştu.

OLAY:

Pasinler'deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 tarihinde, ders bitiminde evine giderken saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Kanlar içinde bulunan A.K., ambulansla götürüldüğü Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım altına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'ye bağlı Cinayet Masası'ndan oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir N. önce DNA testi için çeşitli örnekler alındı. DNA testi sonrası Kadir N. işsiz olan arkadaşı Ümit A. İle çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ÖMÜRBOYU HAPİSLERİ İSTENİYOR

Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Kadir N. İle Ümit A. Hakkında 'Kasten öldürmeye teşebüs, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak' amacıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, 'nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma, cinsel saldırı' suçlarından da 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Dava dosyası, eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Editör

Son Güncelleme: 08.04.2013 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.