ÖZEL ABLALAR VE ÖZEL NİNELER SPORDA

Erzurum’da 0 yaş grubundan 100 yaş grubuna kadar herkese spor yaptırılıyor.

23 Ocak 2013 Çarşamba 12:23
ÖZEL ABLALAR VE ÖZEL NİNELER SPORDA
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uygulanan Zihinsel Engellilere yönelik spor çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Kar kış demeden Gençlik ve Spor Bakanlığımızca tahsis edilen Engelli Otobüsü, engelli vatandaşları spor salonlarına taşıyor. Aziziye İlçesi’nde bulunan Özel Güzide Bakım Merkezi’nde yaşamını sürdüren 30 dolayında zihinsel engelli bayanda spor çalışmalarına tabi tutuluyor. Antrenör Kübra Özdemir nezaretinde Kazım Karabekir Spor Salonu kampüsündeki Jimnastik Salonu’nda çalışmalarını sürdüren özel bayanlar, spor yapmaktan bir hayli mutlu olduklarını ve keyifli anlar yaşadıklarını söyledi. Neşeli geçen spor çalışmalarında bayanlar fazla kilolarından kurtulurken, spor sayesinde sağlıklı kalıyor. Özel Güzide-2 Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Ebru Bülbül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bu önemli çalışma nedeniyle teşekkür etti. 

MUTLULUKLARI YÜZLERİNDEN OKUNUYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “Obezite İl Mücadelede Bende Varım” projesi sayesinde Erzurum’da Bini aşkın ev hanımı spor yaparken, şimdi Özel Bakım Merkezleri’nde her yaş grubundan vatandaşın spor yapması takdir topluyor. Zihinsel engelli bayanların spor yaparken mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Oldukça neşeli geçen çalışmalarda Antrenör Kübra Özdemir’in gösterdiği hareketleri harfiyen yerine getirmeye çalışan özel bayanlar, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a bu projeler nedeniyle minnettar olduklarını dile getirdiler. Özel bayanlar, “Spor yapmak çok güzel, bu salona gelmekten çok mutluyuz” dedi.


Editör

Son Güncelleme: 23.01.2013 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.