"Ombudsman halkla buluşuyor"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Demokraside vatandaş esastır ve Türkiye 2023 hedeflerine giderken yani kurumlarımız ve insanlarımızla dünya ile yarışırken bizim de hedefimiz 2023'te Türkiye'nin dünyanın en iyi 10 ülkesine arasına girmesini sağlamaktır." dedi.

admin
admin
03 Ağustos 2017 Perşembe 20:18
"Ombudsman halkla buluşuyor"

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK), "Ombudsman Halkla Buluşuyor" etkinlikleri çerçevesinde Erzurum'da muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Başdenetçi Malkoç, KDK'nın 4 yıl önce kurulmasına rağmen ülkede güzel işler başardığını belirtti.

Malkoç, KDK'ya ulaşmanın kolay olduğunu aktararak, "Devletin size hizmet vermek için kurduğu belediyeler, üniversiteler ve birçok kamu kuruluşlarıyla sorunları var mı diye insanlara soruyoruz. Biz de 'bu sorunlar varsa bunları nasıl giderebiliriz' diye Erzurum'a geldik. Bize internet, valilik ve kaymakamlıklardan, posta ve mektup yoluyla, yani bir çok kanalla ulaşmanız mümkün. Şikayetler bize geldiğinde karar vermemiz uzun sürmez ve hemen incelemeye alarak en geç 6 ay içinde sonuçlandırıyoruz." diye konuştu.

Kurumlar ve vatandaşlar arasında arabuluculuk yaparken taraf tutmadıklarını anlatan Malkoç, eksiklikleri idarecilerle birlikte gidermenin önemli olduğunu söyledi.

Malkoç, tüm bu çalışmalarda vatandaşlardan herhangi bir ücret istenmediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biz vatandaşın avukatıyız ama idarenin de hasmı değiliz. Biz gerekirse idarecilere de yardımcı olur, kılavuzluk yaparız. Ama bazen idareciler yaptıklarını doğru bulup direniyor. Onlarda da incelemelerimizi sürdürüyoruz ve direnmeye devam ederse tavsiye kararı veriyoruz. Biz kurumlara yardım etmenin yanı sıra vatandaşın da işini kolaylaştırmak için çalışan bir kurumuz. Demokraside vatandaş esastır ve Türkiye 2023 hedeflerine giderken yani kurumlarımız ve insanlarımızla dünya ile yarışırken bizim de hedefimiz 2023'te Türkiye'yi dünyanın en iyi 10 ülkesine arasına girmesini sağlamaktır. Kalkınma ve sanayi ile değil hizmetlerin kalitesinin artması açısından da hep birlikte bunu temin edeceğiz."

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da anayasanın ortaya koyduğu kurumların insanların rahatı, huzuru ve güvenliği için çalıştığını söyledi.

Azizoğlu, devlet ile vatandaşın hukuk kurallarına göre bütünlük içinde olması gerektiğini ifade ederek, "Ülkemizde geçmişten gelen bu uzlaştırıcı yapılar bizim tarihimizde de vardır. Devlet ile vatandaş arasındaki iletişimi en hızlı ve en birinci yerden çözecek bir kurum olarak aslında Türk idare sisteminde yer almış bir yapıdır. Bunun biz kamu görevlileri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu uygulamalar Batı ülkelerinde uygulanıyor ve çok da başarılı oluyor." diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.