OLTULU BAYAN ÇİFTÇİLER BELGELERİNİ ALDILAR

Gıda ve Tarım Bakanlığının düzenlediği Kadın çiftçiler Tarımsal yeniliklerle buluşuyor.

admin
admin
19 Ekim 2016 Çarşamba 22:23
OLTULU BAYAN ÇİFTÇİLER BELGELERİNİ ALDILAR
Yemeklik Baklagiller Sebze ve Meyvecilik Eğitim Projesi kapsamında düzenlenen Genç kadın çiftçilere yönelik eğitim kursu tamamlandı. 38 genç bayan çiftçinin katıldığı 80 saatlik eğitim kursu sona erdi.
Gıda ve Tarım Bakanlığı Erzurum İl Müdür Yardımcısı Engün Sancı, törende yaptığı konuşmada, “Gıda ve Tarım Bakanlığımız Tarım köy politikası kapsamında kırsal alanda kadın çiftçilerimizin eğitilmesi desteklenmesi bakımından da projeler uygulanmakta. Erzurum’da da bu eğitimleri isteyen çiftçilerimiz tercih edilmekte. Oltu ilçemizde ise bununla ilgili kadın çiftçilerimize yönelik Sebzecilik, Meyvecilik, Baklagiller, Hayvancılık ve Gıda hijyeni konuları hakkında yaklaşık 10 günlük bir eğitim verildi. Bu eğitimden kadın çiftçilerimiz umuyorum ki çok iyi faydalanmışlardır. Yapmış oldukları üretimlerle de iç piyasanın ve dış piyasanın istedikleri üretimlerde kafalarındaki soru işaretleri çözüme kavuşmuştur. Bundan sonrada Oltu ve diğer ilçelerimizde bu çalışmalarımız devam edecektir” dedi.
2013 yılında Erzurum’da Gıda ve Tarım il müdürlüğünün düzenlediği bayan çiftçiler yarışmasında birinci olan Kezban Akça’da belge töreninde bir konuşma yaptı. Çiftçi Kezban Akça, “Kurs bizim için çok faydalı oldu. Bilmediğimizi bir çok konuda bizleri aydınlattılar sağ olsunlar, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Genç çiftçilere yönelik Gıda ve Tarım Bakanlığının vermiş olduğu 30 bin liralık hibe desteğini Oltulu genç çiftçilerden 13’ü hak kazandı, hibe desteği alacaklar. Belgelerini alan kursiyerler bir çok konuyu yanlış bildiklerini ve bu kur sayesinde çok doğru bilgilere ulaştıklarını kurstan çok faydalandıklarını belirtiler.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumOltuBayan çiftçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.