Öğrenciler Mehmetçik için duygularını kaleme aldı

Erzurum'da bir grup ortaokul öğrencisi, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e sevgilerini mektupla yolladı

admin
admin
31 Ocak 2018 Çarşamba 12:33
Öğrenciler Mehmetçik için duygularını kaleme aldı

Erzurum'da bir grup ortaokul öğrencisi, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e duygu dolu sevgilerini mektupla gönderdi.

Yakutiye ilçesindeki 50. Yıl Ortaokolu öğrencileri, yarıyıl tatili dolayısıyla ilçenin Halk Eğitim Merkezince düzenlenen çeşitli programlara katılmak üzere okulda bir araya geldi.

Okul yönetimi ve öğrencilerin aldığı kararla öğrenciler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekata katılan Mehmetçik için mektup yazdı.

Mehmetçik için gönüllerinden geçenleri kaleme aldıktan sonra mektupları okul müdürü Selami Topaloğlu'na teslim eden öğrenciler, asker ağabeylerinden de mektuplarına cevap bekliyor.

Okulun müdürü Topaloğlu, AA muhabirine, yarıyıl tatili dolayısıyla öğrencilerin zamanlarını dolu dolu geçirmelerini açısından Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Söz konusu etkinlikler kapsamında öğrenciler ile okulda bir araya geldiklerini anlatan Topaloğlu, "Öğrencilerimiz ile Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de görev yapan şanlı Türk askerimizin yanında olduğumuzu göstermek için mektup yazdık. Mehmetçiğimizin bizleri yanında hissetmesi bizim için en büyük mutluluk." dedi.

Topaloğlu, mektupları Afrin'e göndereceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizle çok gururlandık ve mutlu olduk. Çocuklarımızın devletine ve milletine bağlılıkları aile yapılarından geliyor. Mehmetçiğimize mektup yazmalarındaki güzellik ise askerlerimize karşı yüz yüze ifade edemediklerini, gönüllerinden geçenleri kağıda dökerek göndermiş olmaları. Çok duygusal mektup yazanlar var. Bizler her zaman askerimizin yanındayız."

Mehmetçik'e gönderdikleri mektuplara öğrencilerin cevap beklediğini kaydeden Topaloğlu, Mehemetçik'e her zaman dua ettiklerini ve söz konusu mektupları İl Garnizon Komutanlığı görevlilerine teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Melisa Velioğlu da yarıyıl tatili dolayısıyla Yakutiye Halk Eğitim Merkezince düzenlenen kurslara katıldığını belirtti.

Kurslarda çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatan Velioğlu, "Afrin'de görev yapan askerlerimizi unutmadık. Her gece onlar için dua ediyoruz. Onlar için mektup yazdık." dedi.

Öğrencilerden Duygu Nur Sarı ise okul yöneticileriyle Afrin'de görev yapan Mehmetçik'e mektup göndermeye karar verdiklerini ve bu organizasyondan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Gönderdikleri mektuplara cevap beklediklerini kaydeden Sarı, "50. Yıl Ortaokulu olarak Afrin'deki askerlerimize mektup göndermek için toplandık, İnşallah mektuplarımızın cevaplarını alırız. Dadaşlar her zaman Mehmetçik'in yanında." dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumMehmetçikAfrin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.