NAZMİYE DEMİREL VEFAT ETTİ!

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel hayatını kaybetti.

27 Mayıs 2013 Pazartesi 23:41
NAZMİYE DEMİREL VEFAT ETTİ!
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in uzun süredir Alzheimer hastalığı sebebiyle tedavi görüyordu.
1927 yılında doğan Nazmiye Demirel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 12 Mart 1948 tarihinde evlendi. 1993 yılında Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 'First Lady' olan Nazmiye Demirel, 2005 yılından bu yana Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu.

DEMİREL’DEN AÇIKLAMA
Eşi Nazmiye Demirel'in ölüm haberinin ardından Başkent Üniversitesi'ne gelen Süleyman Demirel, burada kısa bir açıklama yaptı.
Doktorlara teşekkür eden Süleyman Demirel, "Kendilerine minnet ve şükranlarımız vardır. 4,5 sene onu hayatta tuttular. Hepinize teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin" dedi.
DOKTORUNDAN AÇIKLAMA
Başkent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Saat 22.27 itibariyle solunum yetmezliğine bağlı kalp durması nedeniyle hastamızı kaybettik. Sayın 9. Cumhurbaşkanımız da içeride eşini ziyaret ediyor. Kendisi metanetini muhafaza etmeye çalışıyor. Şu an içeride dinleniyor. Sayın Demirel kendisi de sağlık sorunları yaşadığından eşiyle en son 1,5-2 ay kadar önce yüzyüze görüşmüştü" denildi.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2013 00:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.