KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son haftası olarak kutlanan "Kütüphane Haftası’nın 50.si, Erzurum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

02 Nisan 2014 Çarşamba 14:20
KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi tarafından, "50. Kütüphane Haftası" programı, İlhak Kütüphanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Konferansa Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Erzurum Kültür İl Müdürü Fikret Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yücel Arslan, , Müze İl Müdürü Mustafa Erkmen, Erzurum Kütüphane Müdür Vekili Mithat Kotan ve çok sayıda vatandaş yer aldı. İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan program, İl Kültür Müdürü Fikret Öztürk tarafından günün anlam ve öneminin anlatıldığı bir konuşmayla devam etti. İnsanın gelişiminde ve ilerlemesinde en fazla kitapların sayesinde olduğunu söyleyen Öztürk , "Her ne kadar teknoloji ilerlemiş olsa da teknoloji hiçbir zaman kitapların önüne geçemez" diyerek, İl Halk Kütüphanesi`nin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Program İl Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan kütüphaneyi tanıtmaya yönelik slayt gösterimi ile devam etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu’nun "50. Kütüphane Haftası" nedeniyle gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasından sonra, Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğdu, Kültür İl Müdürü Fikret Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yücel Arslan tarafından, en çok kitap okuyarak dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü öğrencilere ödül verildi. Verilen ödüllerin ardından kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Gündoğdu , “Gerçekten biz daha zengin, daha müreffeh, kavganın, dövüşün, çatışmanın az, sevginin, hoşgörünün daha çok olduğu ve insanların birbirlerine gülümsediği daha mutlu bir toplum hayal ediyoruz. Daha güzel günler arzuluyoruz ve bunu da yapmak için mutlaka eğitime, kültüre, kitaba çok ağrılık vermemiz lazım.” dedi.

Öte yandan etkinlikler kapsamında Türk Kütüphaneciler Derneği’nce kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kitapseverler Erzurum Yakutiye Kent Meydanın da bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenledi. Kitap okuma etkinliğine İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk ve yüzlerce kitapsever katıldı.

Kalabalık kitap okumanın ardından dağıldı.

Editör

Son Güncelleme: 02.04.2014 14:21
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKütüphane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.