KURAN KURSLARINA İLGİ ARTTI

Okullarda eğitim-öğretim döneminin sona ermesi ve Ramazan ayı öncesinde Erzurum’da Kuran kurslarına ilgi arttı.

02 Temmuz 2013 Salı 12:16
KURAN KURSLARINA İLGİ ARTTI
7’den 70’e Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek için vatandaşlar camii ve medreselere akın etmeye başladı. 

Ramazan ayı öncesinde Erzurum’da birçok camii, medrese ve kuran kurslarında Kur’an-ı Kerim dersleri verilmeye başladı. Küçüğünden büyüğüne vatandaşlar Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek için ders görüyor. Erzurum’un Yakutiye ilçesi Ahmediye Medresesi Kuran kursunda da Türkiye’nin sayılı hafızları yetiştiriliyor.

Kuran Kursu öğreticisi Haydar Savaş, Ramazan ayı öncesinde Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyenlerin sayısının bir hayli arttığını belirtti.

Kurs öğrencilerinden Ferhat Yılmaz’ın düzenlenen yarışmada Doğu Anadolu Bölge birincisi olduğunu ifade eden Savaş, “Kuran kursumuzdan Dünya’nın ve Türkiye’nin birçok yerinde görev yapan hafızlar çıkardık. Ferhat Yılmaz öğrencimiz de bölge birincisi oldu. Bölgemizi Türkiye finallerinde temsil edecek.” diye konuştu.

Bölge birincisi olan Ferhat Yılmaz da, kursta hafızlık eğitimini sürdürdüğünü ifade ederek amacının Türkiye’nin sayılı hafızlarından olmak olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Kuran kursunda 7 yaşındaki çocuk ile 70 yaşındaki dedenin yan yana Kur’an-ı Kerim okuyarak eğitim gördükleri gözlendi.

Editör

Son Güncelleme: 02.07.2013 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.