KÜLTÜR MERKEZİ YAPALIM!

Yazarımız Öztürk Akkök’ün “Hoşgeldiniz Vali Bey” başlığıyla kaleme aldığı yazısına Vali Ahmet Altıparmak’tan sıcağı sıcağına yanıt geldi: “Erzurum’un sorun ve sıkıntılarının neler olduğunu bilmek istiyorum. Kültür merkezi eksiğini duymuştum, ama Erzurum’da bir konservatuvar olmayışını şaşkınlıkla karşıladım.”

10 Haziran 2013 Pazartesi 23:45
KÜLTÜR MERKEZİ YAPALIM!
Göreve başladıktan sonra, bir yandan “hayırlı olsun” ziyaretçilerini kabul eden, fırsatını bulduğu anda da kamu kurum ve kuruluşlarını ziyarete çıkan Erzurum’un çiçeği burnunda Valisi Ahmet Altıparmak, yazarımız Öztürk Akkök’ün kaleme aldığı “Hoşgeldiniz Vali Bey” yazısına sıcağı sıcağına karşılık verdi. Telefonda, “Yazınızı okudum, şehrin eksiklerini ve ihtiyaçlarını öğrenme adına çok da memnun oldum” diyen Vali Altıparmak, Erzurum’un kültür merkezi eksiğini gidermek için yer arayışına girdiği müjdeledi, “Bir üniversite şehri olan Erzurum’da konservatuvar olmadığını da yine yazınızdan şaşkınlıkla öğrendim” diye konuştu.
Erzurum'un ihtiyaçlarını öğrenmek, sorunları hakkında bilgi sahibi olmak istediğini hatırlatan Vali Ahmet Altıparmak, Öztürk Akkök ile yaptığı telefon görüşmesinde “Erzurum'a neler yapabiliriz diye düşünüyor, bir yandan beyin cimnastiği yaparken, diğer yandan da önerilere kulak veriyorum. Yazınızda dile getirdiğiniz öneriler hoşuma gitti” dedi. Geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi’ni ziyaretinde, bir üyenin Erzurum’a bir kültür merkezi yapılması gerektiğini hatırlattığını belirten Vali Altıparmak, “İkinci benzer öneriyi de sizden duymuş oldum” dedi.
Kültür merkezi eksiğini gidermek için yer arayışına girdiğini, en isabetli yerin seçimi konusunda basın mensuplarından da öneri beklediğini belirten Vali Altıparmak, “Aslında bir yer tespit ettim gibi. İnsanımızın kolaylıkla ulaşabileceği, çocuklarını eğlendirebileceği, çeşitli aktivitelere katılabileceği, belki alışveriş yapabileceği bir yer olsun istiyorum. Yine de birlikte düşünelim, alternatifleri değerlendirelim ve en isabetli kararı verelim” diyerek, adeta umut saçtı.
“Bir üniversite şehri olan Erzurum’da konservatuvar bulunmadığını doğrusu bilmiyordum, yazınızdan öğrenmiş oldum” diyen Vali Altıparmak’ın gösterdiği hassasiyeten mutluluk duyduğunu belirten Öztürk Akkök ise, “Vali Bey’in yazımızın yayınlandığı gün dönüş yapması ve dile getirdiğimiz konularla ilgilendiğini ifade etmesini gerçekten çok önemsedim, dolayısıyla hayli umutlandım. Yıllardan beri çok kereler yazdığımız, gündeme taşıdığımız kültür merkezi konusunda sayın Altıparmak’ın yaklaşımı, bende bu eksiğin ivedilikle giderileceği inancını doğurdu. Bu nedenle çok heyecanlandım ve mutluluk duydum. Vali Bey’e inceliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.


Editör

Son Güncelleme: 11.06.2013 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.