KARDEŞLİK HUKUKUMUZU ZEDELEYECEK KARALAMALARDAN VAZGEÇİLSİN

Erzurum'da 70 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, hükümet üyelerinin ve Başbakanın, Hizmet camiasına karşı başlattığı karalama faaliyetlerine son vermesi çağrısında bulundu.

28 Ocak 2014 Salı 12:42
KARDEŞLİK HUKUKUMUZU ZEDELEYECEK KARALAMALARDAN VAZGEÇİLSİN
Hizmet camiasına yönelik başlatılan mesnetsiz karalama ve iftiralara Erzurum'daki STK'lar ortak tepki gösterdi. Erzurum'da faaliyet gösteren 70 STK adına, Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, Erzurum Genç İşadamları Derneği Brifing Salonu'nda hazırlanan basın bildirisini okudu. Yıldız, son zamanlarda dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları ve yolsuzluk operasyonlarının, Hizmet Hareketi'ni yıpratmak ve zan altında bırakmak adına merkezinden saptırıldığını ifade etti. Yıldız, hizmet hareketinin toplumun her kesiminden gönüllüleri olan ve kamu yararına hizmet eden sivil hareket olduğunu kaydetti.
Yıldız, son zamanlarda hizmet hareketiyle ilgili olarak toplumu ve gönüllüleri yaralayan 'rant, paralel devlet ve haşhaşi' gibi tabirlerin 28 Şubat sürecinden daha ağır bir yıpratma hareketi olduğuna dikkat çekerek; "Hizmet Hareketi'ne gönül verdiği için iş adamlarının hedef alınmasına ve Türkiye'nin küresel markası haline gelmiş Türk okullarının büyükelçiler vasıtasıyla karalanmaya çalışılması vicdanları yaralıyor." dedi.
Hizmet Hareketi'nin bütün dünya tarafından destek, ilgi ve takdir gördüğüne vurgu yapan DASİDEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Yıldız, açıklamasında şu hususlara dikkat çekti: "Hayatlarını almaya değil vermeye adamış, dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim. Şimdiye kadar hizmet hareketi için, her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan sayın Başbakanın kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde nefret söyleminden biran önce vazgeçmesini beklemekteyiz."

Editör

Son Güncelleme: 28.01.2014 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kardeş mi 2014-01-28 16:55:48

fotoğrafta görülen şahıslardan da anlaşılacağı üzere sadece aynı cemaatten olan insanları birbirinden alışveri yaptırıp diğer esnafı ötekileştirince işler iyiydi değil mi.cemaati dini kimlikten çıkarıp sivil toplum örgütü haline getirince bir sıkıntı yoktu öyle mi. bunun adına şefkat tokatı derler eğer anlarsanız.