KARA HABER GELDİ, HAVVA ÖLDÜ

Erzurum’da pazar günü Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde vurulan üniversite öğrencisi Havva Ay'dan kara haber geldi. Havva Ay, yaşam mücadelesini kaybetti.

27 Kasım 2012 Salı 10:03
KARA HABER GELDİ, HAVVA ÖLDÜ
Erzurum’da pazar günü Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde vurulan üniversite öğrencisi Havva Ay hayatını kaybetti. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Havva Ay karşılıksız aşka kurban gitti. Fırın işçisi Ferhat Tosun'un karşılıksız aşkına karşılık vermeyen Havva Ay, Tosun'un silahından çıkan kurşunlarla vuruldu. İki gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Havva Ay, dün gece saatlerinde hayata veda etti. Havva Ay'ın vefatı ailesini ve arkadaşlarını yasa boğdu. Ferhat Tosun'un ise hayati tehlikesini atlattığı öğrenildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Havva Ay, bugün saat 15.00 sıralarında vize sınavı için fakülteye giderken okul önünde bekleyen Ferha Tosun (22) ile karşılaştı. Ferha Tosun, genç kızla bir süre tartıştıktan sonra belinde taşıdığı tabancayı çıkardı.  Silahı görünce korkuyla "Yapma" diye bağıran genç kıza aldırmadan iki el ateş etti. Tabancadan çıkan kurşunlar genç kızın göğsüne ve boynuna isabet etti. Havva Ay kanlar içerisinde yere yığılırken, tabancayı çenesinin altına dayayan Ferhat Tosun bir kez daha tetiğe dokundu. Olayı görenlerin ihbarı üzerine iki yaralı ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Havva Ay'nın hastaneye getirildiğinde duran kalbi doktorların müdahalesiyle çalıştırıldı. Genç kız ameliyata alındı. 
Olayın ardından şoka giren Ekonometri bölümü öğrencilerinin vize sınavı, fakülte yönetimi tarafından iptal edildi. Görgü tanıkları, genç kızı yere yatıran Ferhat Tosun'un önce kıza iki el ateş ettiğini, ardından da tabancayı kendi boğazına dayayarak ateşlediğini belirtti. Olayla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.


Editör

Son Güncelleme: 27.11.2012 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.