İtti-bitti-kül oldu!

Sahi, o özgün projeye ne oldu?

admin
admin
09 Haziran 2021 Çarşamba 08:28
İtti-bitti-kül oldu!

Vedat REFAYELİ

Erzurum, özellikle ata sporlarımızdan olan cirit ile de öne çıkan bir şehirdir.

Ancak, cirit ile Erzurum’u içine alan bir cümle kuracak olursak Ilıca ismi de illa ki bir şekilde geçer.

Gerek kulüp ve gerekse sporcu sayısıyla bu spora öncü olan ilçelerimizden olan Ilıca, Aziziye Belediyesi’nin hizmet alanı içerisinde.

Son yıllarda gerek TOKİ ve gerekse Belediye tarafından kentsel dönüşüm ile dönüşüme uğramaya başlayan bu nadide beldemizde ne var ki cirite zaman ve imkan esirgenmiş!

Onca kulüp ve ciritçi ile anılan Ilıca’da bu anlamda bir projenin uygulanmamış olması özellikle belediyenin hesabına eksi puan olarak yazılmıştır.

Kaldı ki daha önceleri hem de yine mevcut başkan Muhammet Cevdet Orhan zamanında hazırlanmış olan ve benim de arşivime aldığım eski bir proje hali halihazırda dururken, bu konuda kılların kıpırdamaması şaşkınlık yaratıyor.

Alt tarafları tamamen modern at ahırlarından oluşan, üstü kapalı tribünün yeraldığı bu proje niye hayatiyete geçmemiş, en azından bu spor dalına ilgi duyan biri olarak bana çok garip geliyor.

Zaten ilk gördüğümde bu özgün proje karşısında bile mutluluktan-heyecandan havaya uçmuştum.

Yoksa böyle bir proje yoktu da, başka yerlerden almışım da ben mi arşivime koymuşum, bilgilendirilirse ayrıca memnun olurum. Ne oldu o projeye?

Kestane, kebap, acele cevap!

Bu benim son kararımdır.

Editör

Son Güncelleme: 10.06.2021 09:06
Anahtar Kelimeler:
İttibittikül Oldu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.