Mart ayında EYT’liler için start verildi, 17 personel görevlendirildi.

Tüm yurtta merkezi Kahramanmaraş Pazarcık merkezli, 10 ilde etkisini gösteren depreme odaklanılmışken, SGK Erzurum’da Mart ayında beklenen EYT yoğunluğu için kollar sıvandı.

Erzurum’da 4 bine yakın EYT’linin başvurusunu kabul etmeye hazırlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü, bir dizi tedbir aldı.

İl Müdürü Nizamettin Durmuş, bu tedbirler arasında kurum binasının birinci katını sadece EYT’liler için tahsis edeceklerini bildirdi.

Burada toplam 17 memurun sadece EYT’lilerin müracaatlarını sonuçlandıracak işlemleri yapmakla görevli olacaklarını kaydeden Durmuş, bu kata kurumda da çalışsa görevli olmaması halinde hiçbir memurun da alınmayacağını belirtti.

Burada görevli memurların ayrıca EYT dışında başka bir iş ile de ilgilenmeyeceklerini anlatan İl Müdürü, görevli personelin moral motivasyonuna ağırlık verdiklerini, bugünden itibaren onları brife ettiklerini de anlattı..

***

Diğer taraftan, gerek tahsilat oranında ve gerekse aylık bağlama süresinde Türkiye’de en ön sıralarda yeralan SGK Erzurum İl Müdürlüğü’nde SSK ve Bağ-Kur prim borcu tahsilatında yüzde 94’e ulaşıldı.

2002 yılında 4 bin 686 olan işveren sayısı 2022 itibariyle yüzde 130 oranında artış sağlandı.

2022 yılı itibariyle gerek kamuda ve gerekse özelde işveren sayısı 10 bin 97 sayısına ulaşıldı.

Ayrıca, 2002 yılında 28 bin civarında olan SSK’lı, Bağ-Kurlu ve Emekli Sandığı vasıtasıyla aylık alan kişi sayısı da 113 bin 813’e kadar yükseldi.

Eskiden günlerce süren aylık bağlama süresinde neredeyse rekor kırıldı, Türkiye’de ki diğer SGK’larda da model olacak bir uygulama sayesinde Erzurum’da bu işlemler sadece 3 gün 3 saate indirildi.

***

Erzurum başka böreğe pas vermedi..

Artık tescillenen Erzurum su böreği, başka rakip tanımıyor.

Özellikle son yıllarda Türkiye’de de marka haline gelen börekler satış büroları açmasına rağmen fazla tutunamadı, kapanmak zorunda kaldı.

Erzurum su böreğinin dışında başka bir börek markasının tutmaması, Erzurum’un kendi böreğine sahip çıktığını ortaya koyuyor.

Başka illerde farklı illerin börekleri tutulurken Erzurum’da tutulmaması, sadece böreğin kalitesinden değil, kullanılan yağ ve peynirinden de kaynaklı olduğu gözleniyor..

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kapalı kapı yoktur. Yanlış anahtar vardır! (Mevlana)

DUVARIN DİLİ : Bize yeni düşmanlar lazım. Eskileri hayranımız oldular!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.