İçimizi ‘cızz’ eden bir yıkım daha!

İçimizi ‘cızz’ eden bir yıkım daha!

admin
admin
07 Kasım 2017 Salı 07:46
İçimizi ‘cızz’ eden bir yıkım daha!

Vedat REFAYELİ

En son Halk Eğitim Merkezi binası yıkılırken içimiz ‘cızz’ etmişti. Birileri çok farkında olmadı ama eski başkan Ahmet Küçükler tarafından gerçekleşen o yıkım aslında o binada hatırası olan herkes için bir yıkımdı! Uyarılara rağmen o zaman ‘’dediğim dedik, çaldığım düdük’’ tü ve o bina sadece bir çokları gibi siyah-beyaz fotoğraflarda kaldı. Aynı benzer bir yıkım da Pasinler’de benim okuduğum Nef’i İlkokulu yıkılırken gerçekleşmiş, içim ‘cızz’ etmişti. Saymakla bitmez elbette böyle bir çoğunda hatırası olan ve içinin cızz ettiği binalar.. İşte bu insanın içini ağlatan bir yıkım da Üç Kümbetler bölgesindeki Vali Hafızpaşa İlkokulu yıkılırken oldu. Neredeyse bir asıra yaklaşan ve çoğu kişinin hatırasını yaşatan bu binanın yıkıldığını görmek de beni kahretti. İnsanın bu tür çok önemli binalar yıkılırken kentsel dönüşüme tavır alası, karşı çıkası geliyor ama çok da olmuyor. İnsan keşke diyor hiç değilse böyle hastane, okul, postane gibi binalara dokunulmasın, korunsun istiyor. Yoksa ben de biliyorum ki yıkılıyor ama yenisi, hem de en iyisi illaki yapılıyor. Binlerce kişinin okuduğu Vali Hafızpaşa İlkokulunun yıkımından sonra sanmam ki onun yerine konulacak hiçbir okul binası oradaki aziz hatıraları geri getirmez. Ömrün uzun ola Ali başkan, bir yolunu bula, keşke o okulu oraya yapılacak müzeye dahil etseydin!

NOT: Erzurumlu ünlü THM sanatçısı Mükerrem Kemertaş’a İstanbul’da vefa gecesi düzenlendi. Keşke sadece o Kemertaş’a değil, o ve onun gibi binlerce kişinin okuduğu o Vali Hafızpaşa Okuluna da bir vefa gösterilseydi!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAli KorkutYıkım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.