GİRİŞİMCİ ADAYLARI BELGELERİNİ ALDI

Çalışma ve İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü, KOSGEB Erzurum Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğiyle, 30 Eylül-28 Kasım 2013 tarihleri arasında, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen, girişimcilik eğitimlerinin sertifika töreni yapıldı.

11 Aralık 2013 Çarşamba 10:05
GİRİŞİMCİ ADAYLARI BELGELERİNİ ALDI
ETSO Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tacettin Ötügen, ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş, KOSGEB Erzurum Hizmet Birimi yetkilileri, ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tacettin Ötügen, düzenlenen girişimcilik eğitimlerinin, kuruma kayıtlı kişilerin, iş kurma kurmalarına ve işlerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla, ilgili kurum ve kuruluşlarla imzalanan protokoller çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi. Eğitim programlarından, kuruma kayıtlı olan, 18 yaşını doldurmuş ve daha önce eğitim programının aynı modülünden yararlanmamış kişilerin faydalandığını ifade eden Ötügen, 3 ay süren eğitimlere, 4 grup halinde toplam 200 kursiyerin katıldığını belirtti. 200 kursiyerin eğitimi için; 36 bin lira cep harçlığı, 10 bin 112 lira genel sağlık sigortası (GSS), 37 bin 800 lira da hizmet bedeli olmak üzere toplam 83 bin 912 lira ödeme yapıldığını kaydeden Ötügen, eğitimler sonunda yapılan sınavda 177 kursiyerin başarılı olarak belge almaya hak kazandığını dile getirdi.

Törende daha sonra konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Demir de, eğitimlere katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür etti. Demir, yeni işletmelerin kurulması ve mevcut işletmelerin daha da büyümesinin, şehrin ekonomik gelişmişliğine katkı sağlayacağını belirterek, “ETSO olarak bu konuda girişimcilerimize yardımcı olmaya, destek vermeye devam edeceğiz. Odamız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ABİGEM’le girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti vermeyi sürdürüyoruz. Ayrıca uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyerek, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimizin KOSGEB desteklerinden faydalanmasına çaba gösteriyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimlerine 1000 kişi katıldı. Bunlardan 60’ı kendi işini kurmuş ve faaliyetlerine devam etmektedir” diye konuştu.

Törendeki konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere belgeleri verildi.

ETSO’daki girişimcilik eğitimlerinde kursiyerlere, “Girişimcilik özelliklerinin sınanması”, “İş fikri geliştirme”, “Pazar araştırması”, “Pazarlama planı” ve “iş planı” gibi konularda ders verildi.

Editör

Son Güncelleme: 11.12.2013 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.