GENÇ GİRİŞİMCİLER EĞİTİME BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle 12 pilot ilde “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi “ Erzurum’da başladı.

26 Şubat 2013 Salı 18:41
GENÇ GİRİŞİMCİLER EĞİTİME BAŞLADI
Projenin Eğitim programı öncesinde Palandöken Gençlik Merkezi’nde açılış töreni yapıldı. Kokteyli açılış töreninin ardından eğitim etaplarının ilki start aldı. Palandöken Gençlik Merkezi’nde yapılan açılışın ardından kursiyerlere Medam Danışmanlık Hizmetleri yetkilisi Kadir Ergün tarafından eğitim verilmeye başlandı. Programın açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Köksal Kaçmaz yaptı. Kaçmaz, “Bu eğitim ile Bakanlığımız kendi işini kurmak isteyen girişimci gençlerimizi bilinçlendirerek iş kurmalarını, kurdukları işi sürdürebilir hale getirmelerini hedefleyen bir eğitim fırsatı sunuyor. Bizlerde genç girişimcileri desteklemek amacıyla Bakanlığımız ve KOSGEB arsında imzalanan protokol çerçevesinde 12 pilot ilden biri olan Erzurum’da projenin eğitimini başlattık. Ayrıca Erzurum projeyi başlatan ilk il olma özelliğini de taşıyor” dedi. 

ÇİNTİMAR’DAN KURSİYERLERE ÖNEMLİ MESAJLAR

Dün akşam Palandöken Gençlik Merkezi’nde yapılan açılış töreninde konuşan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Genç Girişimci Adaylarına önemli mesajlar verdi. Çintimar, “Bakanlığımızın başlattığı bu proje çok önemli, sizlerde bizlerin bütçesini kullanın, bundan önce de Avrupa Birliği Fonları vardı. Ama 70 yıldır bu fonlar olmasına rağmen biz bu fonlardan yararlanamıyorduk. Sadece 8 yıldır Avrupa Birliği fonlarından faydalanıyoruz. Bir çok arkadaşımız bu fonlardan faydalanarak yurt dışında eğitim imkanı buldu. Biz sizleri girişimcilik ruhuna açılan bir kapı olarak görüyoruz. Kesinlikle bu fonlara 30 bin TL gözü ile bakmayın. Bunlar bir yolda atılan adımlar için ilk merdiven basamağıdır. Bu kursları de önemli birer basamak olarak görmenizi arzu ediyorum” dedi.

ERZURUM’DAN İLGİ YOĞUN

Medam Danışmanlıktan Kadir Ergün de Erzurum’un 12 pilot ilden biri olduğunu, ancak Erzurum’da kursa ilginin bir hayli fazla olduğunu belirterek, kursların 30’ar kişilik katılımla toplam 180 kişi olacağını söyledi. Ergün, “Biz Medam Danışmanlık Hizmetleri olarak genç girişimcilere eğitim vereceğiz” dedi. 18-29 yaş grubundaki gençlerin başvuracağı “Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi” ile Erzurum’daki gençlere de girişimcilik eğitimi verilecek. 70 saatlik eğitim sonunda katılımcılara KOSGEB tarafından sertifika verilecek. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim programının açılışına Erzurum GHSİM Müdürü Fatih Çintimar, KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden Lütfullah Aktaş, GHSİM Mali İşler Şube Müdürü Memduh Ceyhan, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, GHSİM Personel Müdürü Selami Kızılkaya, Medam Danışmanlık Yetkilisi Kadir Engün ile Erzurum Proje Sorumlusu Gençlik Lideri Mustafa Kocaman ile diğer yetkililer katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 26.02.2013 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.