GAZİLER KÖYÜNDE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde Sarıkamış Şehitleri için anma töreni düzenlendi.

25 Aralık 2013 Çarşamba 11:12
GAZİLER KÖYÜNDE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI
Şenkaya Kaymakamlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde (Bardız) düzenlenen törene, çeşitli şehirlerden ve 6 ülkeden gelen izciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlandı. Törende temsili olarak 85. Alay Sancağı'nın devir teslimi yapılarak Bardız Camii minaresine sancak çekilerek saygı atışı yapıldı. Saygı atışının ardından ezan okundu.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı törende yaptığı konuşmada, “Şehit Allah'ın bir lütfu ancak sevdiği kullarına nasip ettiği bir lütuf. Ben izcilerime sık sık tavsiye ediyorum. Sınırlarınız topraklarınızın çevrelediği sınırlarla eşit olmasın, gönlünüzün sınırları çok daha geniş olsun, çünkü bu topraklarda şehit olan sadece sınırlarımız içinde olmayan insanlarda vardır. İşte aynı Ürdünlüler, Lübnanlılar, Filistinliler, Kosovalılar, Makedonyalılar ve Sırbistan’da bulunan bugün sancak bölgesindeki insanlar gibi. İşte onların torunları da şuanda yanımızdalar ve onlarda bizimle beraber dedelerini anmaya geliyorlar” dedi.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan da, “Sarıkamış Harekatı Türk askerinin, Türk Mehmetçiğinin, vatanı, bayrağı ve dini için neler yapacağının bir göstergesidir. Yokluklar içerisinde, gecede -40 derece soğuk olan bir yerde saatlerce yürüyen, aç kalan ve çıplak kalan bir millettir. Bu milletin bağımsızlığı için savaştılar” diye konuştu.

Şenkaya Kaymakamı Murat Şener ise, “Bizim için önemli olan bu vatan için bizim Mehmetçiğimizin sergilemiş olduğu kahramanlık. O günün o şartlarında o günün imkansızlıklarıyla elbise yok, kışlık ayakkabı yok, derme çatma elbiselerle ve kızaklarla 3 bin 120 rakımdan Allahuekber’in zirvesinden düşmanın en beklemeyeceği yerden Sarıkamış’a ulaşmaya çalışıyor Mehmetçik. Biz bundan ders çıkartıp bu vatanın nasıl fedakarlıklar savunulduğu, nasıl bugünlere geldiğini ders alarak ona göre gayretli olmamız, çalışmamız ve bu memlekete bu vatana sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Şener, “Bizim için önemli olan bu vatan için bizim Mehmetçiğimizin sergilemiş olduğu kahramanlık. O günün o şartlarında o günün imkansızlıklarıyla elbise yok, kışlık ayakkabı yok, derme çatma elbiselerle ve kızaklarla 3 bin 120 rakımdan Allahuekber’in zirvesinden düşmanın en beklemeyeceği yerden Sarıkamış’a ulaşmaya çalışıyor Mehmetçik. Biz bundan ders çıkartıp bu vatanın nasıl fedakarlıklar savunulduğu, nasıl bugünlere geldiğini ders alarak ona göre gayretli olmamız, çalışmamız ve bu memlekete bu vatana sahip çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da, "Bugün bu anlamlı günde 99. yıl dönümünde Sarıkamış Harekatının başladığı bu yerde sizlerle bulunmaktan, bu mübarek topraklarda bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Kürt, Arap, Çerkez, Makedonu, Bosnalısı akın akın buralara gelerek o ordu içinde bulunarak bu mücadeleye katıldılar ve hiçbir gelecek beklemeden hiçbir arkaya bakmadan sadece ve sadece o anda düşmanla mücadele etme kararlığı içinde ve kendilerine verilen emri sorgulamadan verilen emri yerine getirmek için canla başla ne için bayrak inmesin ezan dinmesin diye. Hakikaten bunu dinlediğimizde tüylerimiz diken diken oluyor. Hafızası olmayan bir milletin geleceği olamaz. Geleceğe yönelik bir projeksiyon yapamaz. Bizlerde Mehmetçiğimizin kahramanlığını, Mehmetçiğimizin dini için, milleti için, toprağı için nasıl mücadele verdiğini destansı bir şekilde anarken hatırlarken çocuklarımıza o hafızanın oluşmasını sağlamamız lazım onu hissettirmemiz lazım” dedi.

Programa katılanlar daha sonra Çakırbaba şehitliğini ziyaret ederek dua etti.

Editör

Son Güncelleme: 25.12.2013 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.