FARUK ÖZAK'TAN ŞOK AÇIKLAMALAR

Eski Bayındırlık ve İskan, Gençlik ve Spor Bakanı Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Türk futbolunda kalitenin her geçen gün aşağıya düştüğünü ifade ederek, “Türkiye’de futbol duvara vuruyor. Futbol kazanıyor ve çok kötü harcıyor. Kazandıkça da kalitesi aşağı düşüyor. Türk futbol takımlarını, kulüplerini yönetenler kendi oyuncularına inanmıyorlar. O zaman ne oluyor. Yabancı mezarlığı, çöplüğü oluyor” dedi.

21 Ocak 2013 Pazartesi 15:41
FARUK ÖZAK'TAN ŞOK AÇIKLAMALAR
Erzurum Palandöken Dağında bulunan Xanadu Snow White Oteli'nde Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı Ankara Ofisi, sektör temsilcilerine sektör raporunda ortaya konulan potansiyeli yerinde göstermek üzere Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle düzenlenen kış turizmi etkinliği toplantısında konuşan eski Bayındırlık ve İskan, Gençlik ve Spor Bakanı Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Türk futbolunun çok kötü bir durumda olduğunu söyledi.

4 yıl Bayındırlık Bakanlığı, 2 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptığını ifade eden Özak, “Ben eski bir futbolcuyum. 17 sene futbol oynadım. Ama gördüm ki Türkiye de artık benim futbolla ilgilenmemem lazım. Futbol kazanıyor ve çok kötü harcıyor. Kazandıkça da kalitesi aşağı düşüyor. Tabiri caizse duvara vuruyor. Ayrıca kirlenmeler var. Ve ben futbol maçlarına hiç gitmedim futbolla çok az ilgilendim ama en çok ilgilendiğim konu kış sporları ve kayak oldu. Türkiye’de 28 yaş altı 35 milyon insan var. Türkiye’de spor açısından baktığımız zaman 3 milyon lisanslı sporcumuz var. Fevkalade kötü bir rakam. Ben eski bir futbolcu olarak bu rakamı söylerken birazda azap duruyorum. Çünkü sporu yapanı seviyoruz saatlerce televizyon başındayız spor yapmayı sevmiyoruz. Güzel telefon sporu yapıyoruz. Konuş, konuş dur. “ dedi.

1958 de futbola başladığını, genç takımda, İdman Ocağı, Trabzonspor, sonra 7 yıl amatör, 10 yıl profesyonel, futbolun her kademesinde bulunduğunu kaydeden Özak, “Kulüpte as başkanlık, başkanlık yaptım. Spor yorumculuğu yaptım. Sonra da Allah nasip ettim Spor Bakanlığı yaptım. Gençlik ve Spor Bakanlığı döneminde en fazla amatör sporlara destek verdim. Çünkü şuydu; futbola çok büyük paralar harcanıyor. Futbol özerk ama futbol maalesef iyi yönetilmiyor. Hem kulüpler bazında hem de federasyon bazında iyi yönetilmiyor. Onu söyledim. Düzeltmeye çalıştık ama maalesef şuanda çok iyi durumda değil. Her açıdan. Teknik, idari ve mali açıdan. Bir kere alt yapıya hiç yatırım yok. Türk futbolunu yönetenler, Türk futbol takımlarını, kulüplerini yönetenler kendi oyuncularına inanmıyorlar. O zaman ne oluyor yabancı mezarlığı, çöplüğü oluyor. Buna benim kulübem de dahil Trabzonspor. İnanılmaz paralar harcanıyor. Ve o nedenle de Türk futbolu giderek aşağılara doğru gidiyor. Buna dur demek lazım. Futbol özerkse buna dur diyecek olan futbol camiasıdır. 300- 350 milyara bir stat yapıyorsunuz burada 25 kişi spor yapıyor. Ama 1 milyon dolara bir kayak tesisi yapıyorsunuz burada 2 bin 3 bin kişi kayak yapıyor. Türkiye’de amatör sporcu sayısı çok az. Futbolumuzda hem kalite düşüklüğü var hem de hepimizi üzen bu 3 temmuz’dan beri devam eden olay var. Bütün bunlar futboldan insanları biraz soğuttu. Tekrar yeni bir hamleyle Türk sporcusuna güvenerek, Türk antrenörüne güvenerek dünyadan da iyileri alıp getirerek ve onlardan bir şeyler öğrenerek futbolu da kalkındırmak lazım. Ama şuanda gördüğüm bu irade yok. Maalesef günlük geçişlerle böyle kolaya getirilmek isteniyor. Büyük paralar harcanıyor büyük paralar sonucunda da kulüplere zaman zaman faydası oluyor çoğu zamanda zararı oluyor. Türk futboluna bir faydası olmadığı kesin. 3 temmuz’dan sonra görüntü o ki tablo iyi değil. Maalesef Türkiye de bu tür işler olmuştu. Türkiye’de şike ve teşvike ceza yoktu. Biz iktidar olarak bunu getirdik. Neden 80 yıldır ceza yoktu bunu sorgulamak lazım. Şike ve teşvike neden adli ceza yoktu. Buda bizim adalet anlamımızın bir sonucu.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 22.01.2013 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.