ETÜ'ye "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi

Amerikan Yeşil Binalar Konseyince, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasına "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi.

admin
admin
07 Kasım 2018 Çarşamba 07:50
ETÜ'ye "Çevre Dostu Bina" sertifikası verildi

ETÜ'den yapılan yazılı açıklamada, üniversitedeki Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasına, enerjiyi verimli ve suyu tasarruflu kullandığı, yaşanabilir bir mekan olduğu ve çevreye fazla zarar vermediği için Amerikan Yeşil Binalar Konseyince "Çevre Dostu Bina (Leed Silver)" sertifikası verildiği belirtildi.

Açıklamada, fakülte binasının "doğru arsa seçimi ve ulaşım kolaylıklarının sağlanması ile sürdürülebilir arsa", "verimli su kullanımı", "enerji ve atmosfer", "malzeme seçimi", "iç ortam kalitesi" ve "bölgesel öncelik" kategorilerinde aldığı puanlar sayesinde Çevre Dostu Bina sertifikasına layık görüldüğü aktarıldı.

Bu sertifikanın, fakültenin yapım sürecinde uygulanan zor kriterler sayesinde alındığına işaret edilen açıklamada, "Sertifika, ETÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ali Çelik tarafından ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı'ya makamında takdim edildi. Üniversitenin enerji ve su tüketiminin düşmesi ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Bu durum yeni yapılacak projelerde de örnek olacak." ifadeleri kullanıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.