ETSO’DA SERTİFİKA TÖRENİ

Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

29 Mart 2013 Cuma 13:53
ETSO’DA SERTİFİKA TÖRENİ
ETSO Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Aydın Bayram Baş, KOSGEB Erzurum Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş ve kursiyerler katıldı. Törende ilk olarak konuşan KOSGEB Başkanlık Müşaviri Aydın Bayram Baş, düzenlenen eğitim programlarının KOSGEB’in son derece önem verdiği programlar olduğunu belirterek, bu eğitimlerin çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. KOSGEB desteğiyle yaklaşık 3 yıldan bu yana sürdürülen eğitimlerde 110 bin kursiyere sertifika verildiğini ve bunlardan 6 bin 500’ünün kendi işletmesini kurduğunu dile getiren Baş, “Şimdiye kadar binlerce kişiye destek verildi. Binlerce kişi de destek için bekliyor. Buna karşılık KOSGEB’in de, devletimizin de kaynakları bir yere kadar sınırlı. KOSGEB’in önümüzdeki süreçte, bu desteği değiştirip, revize etmesi veya sınırlaması gibi durumların olumsuzluklarından etkilenmemek adına, daha nitelikli iş kolları daha nitelikli girişimcilik noktasında müteşebbislerimizden beklentisi var. Bu noktadan hareketle, sağlam, gerçekleştirilebilir, sürdürülebilir işyerlerinin açılması tek dileğimizdir” diye konuştu.

Törende daha sonra konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal da, Erzurum’un ekonomik kalkınmasının yeni kurulacak işletmelerin ve mevcut işletmelerin büyümesi ile mümkün olacağını kaydederek şunları söyledi; “ETSO olarak her iki konuda da girişimcilerimize yardımcı olmaya, destek vermeye devam ediyoruz. ETSO bünyesinde faaliyet gösteren ABİGEM A.Ş. ile girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık desteği veriyoruz. Ayrıca Uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyerek yeni iş kurmak isteyen girişimcilerimizin KOSGEB desteklerinden faydalanmasına çalışıyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz Uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile 1000 girişimci katılmıştır. Bunlardan 60 kişi kendi işini kurmuş ve faaliyetlerine devam etmektedir. Bu eğitimde de 90 kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Girişimcilerimizden kendi işini kurmak isteyenlere hem ETSO, hem de ABİGEM olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”

ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş da konuşmasında, girişimcilik kursuna katılanların, aldıkları bu eğitimlerle ileride Erzurum’un ticari hayatında önemli bir yer edineceğine inandıklarını ifade ederek, “Kursiyerlerimiz, açacakları işyerleri sayesinde, Erzurum’un en önemli meselelerinden biri olan işsizlik sorununa çözümüne de bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından, düzenlenen eğitim programına katılarak, “Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması”, “İş Fikri Geliştirme”, “Pazar Araştırması” ve “Pazarlama Planlaması” gibi konularında eğitim olan 90 kursiyere sertifikaları verildi. 

Editör

Son Güncelleme: 29.03.2013 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.