ETSO’DA, “ETTÜ”NÜN YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yardım, Araştırma ve Geliştirme Vakfı tarafından kurulacak olan, Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’yle (ETTÜ) ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

11 Kasım 2014 Salı 08:47
ETSO’DA, “ETTÜ”NÜN YOL HARİTASI BELİRLENDİ
ETSO’da düzenlenen toplantıya, eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı Milletvekili ve Erzurum Koordinatörü Ekrem Çelebi, İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ile ETSO ve ETSO Yardım, Araştırma ve Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bütün bölgeye hitap edecek bir vakıf üniversitesi kurma çabasında olduklarını belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaların ve yol haritasının istişare yoluyla belirlenmesinin çok faydalı olacağına inandıkları için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Konuşmasında, üniversite kurma çalışmalarında kaydedilen aşamalarla ilgili de bilgi veren Başkan Yücelik, “Biz üniversitemizi kurarken, ticaretin ve sanayinin daha çok ağırlık kazanacağı alanlara yönelmek istedik. Çünkü bu alanlarda çalışacak kalifiye elemanları bölgemizde tutmakta zorluk çekiyoruz. İnşallah, kuracağımız üniversiteyle; burada yetişen elemanların bölgemize hizmet etmesine, buralarda kalıp, bölgenin kalkınmasına, üretimine, ticaretine katkı sağlamasına zemin hazırlamak istiyoruz. Bu sebeple bilgi ve tecrübesine inandığımız, güvendiğimiz isimlerle her zaman dirsek temasında olacağız ve işimizi en doğru şekilde yapmaya gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra konuşan Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ da, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın, vakıf üniversitesi kurarak, bölgesi için büyük ve önemli bir sorumluluğu üstlendiğini belirterek, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üniversite kurulma çalışmalarına desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Üniversitede açılması planlanan fakülte ve bu fakültelere bağlı bölümlerin ve meslek yüksekokulu bölümlerinin iyi belirlendiğini kaydeden Akdağ, açılmasıyla faydalı olacağını düşündüğü bazı bölümlerle ilgili de görüşlerini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl, dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi’nde 3 ay süreyle lisansüstü öğrencilere ders verdiğini hatırlatan Akdağ şunları söyledi; “Harvard’ın toplam 21 bin öğrencisinin 15 bini master ve doktora öğrencisi… Bizde bölgemizde ilk olacak bu vakıf üniversitemizi tasarlarken Harvard’taki bu durumu iyi analiz etmemiz gerekir. Belli alanlara yoğunlaşması planlanan ETSO vakıf üniversitemizde de mesela 1.500 öğrenci kapasitesi olacaksa, bunun 3’te 1’i kadar master ve doktora öğrencisi olacak şekilde planlama yapabiliriz.”

“Erzurum’un varlığı, Erzurum’da yaşayan ve bu şehre katma değer sağlamak için özveriyle çaba gösteren insanların varlığıyla mümkündür” diyen Akdağ, “Erzurum’un gelişip kalkınması için uğraş verenler her türlü takdirin üzerindedir. Biz bütün arkadaşlarımızla birlikte, ETSO Vakıf üniversitemiz için Ankara’da elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Bu konuyla alakalı ileride daha geniş kapsamlı toplantıları düzenlemek ve yapılması gerekenleri anlık takip etmek büyük önem taşıyor. Bizler bunu yapacağız ve inşallah hep birlikte olumlu sonuçlar alacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın da, 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 3 enstitüden oluşacak vakıf üniversitesinde, termal turizm ve kış sporlarıyla ilgili bölümlerin açılmasının yararlı olacağını ifade etti.

Toplantıda, AK Parti Ağrı Milletvekili ve Erzurum Koordinatörü Ekrem Çelebi ve diğer katılımcılar da kurulacak vakıf üniversitesiyle ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Editör

Son Güncelleme: 11.11.2014 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.