ERZURUM’UN ‘BİLİM’ GURURLARI

Webometrics'in Türkiye Sıralamasında Erzurum’dan 16 Bilim İnsanı En İyi İlk 1000 İçerisinde Yer Aldı

20 Ekim 2015 Salı 16:28
ERZURUM’UN ‘BİLİM’ GURURLARI
Webometrics'in Türkiye Sıralamasında Erzurum’dan 16 Bilim İnsanı En İyi İlk 1000 İçerisinde Yer Aldı 

İspanya’nın en büyük araştırma merkezi niteliğindeki Ulusal Araştırma Kurumu (CSIC)’ndaki Cybermetrics Laboratuvarı tarafından geliştirilen Webometrics isimli çalışmayla üniversiteler ile öğretim üyelerini web üzerindeki etkinliklerine göre yapılan sıralamada Erzurum’dan 16 bilim insanı en iyi ilk 1000 içerisinde yer aldı.

Edinilen bilgiye göreö Webometrics, 2007 yılından beri ACUMEN (Academic Careers Understood Through Measurement and Norms) adlı projede bilim insanlarının web üzerindeki bilimsel etkinliklerini, ülke ülke değerlendirildi.

Büyük bir ilgiyle beklenen Webometrics Ekim 2015 sıralamasında, bilim insanlarının araştırma performansını değerlendirmek üzere geliştirilen ‘H-Index (HI)’ ile ‘atıf sayıları dikkate alındığı belirtildi.

Türkiye için yapılan sıralamada oluşturulan 5.000 kişilik listenin en iyi ilk 1000 araştırmacısı arasına Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinden bilim adamları yer aldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Moleküler ve Genetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hasan Türkez ilk 250 bilim insanı arasına girerek Erzurum’un ‘Bilim’ gururları oldular.

Ayrıca Erzurum’dan 14 bilim insanı ise ilk 1000 içerisinde yer almayı başardı.

İlk 250 ve 1000 içerisinde Erzurum’da yer alan üniversitelerden şu isimler sıralamada yer aldı:

"ERZURUM’UN BİLİM GURURLARI LİSTESİ

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ)

Erzurum Teknik Üniversitesi adına listede yer alan tek araştırmacı Doç. Dr. Hasan Türkez (HI:18) oldu.

Atatürk Üniversitesi (AÜ)

Atatürk Üniversitesi adına listede yer alan araştırmacılar ise şöyle:

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Kocak (HI:19),

Prof. Dr. Fatih Akçay (HI:26), Prof. Dr. Medine Güllüce (HI:22), Prof. Dr. Ali Aslan (HI:22), Prof. Dr. Mustafa Gül (HI:22), Prof. Dr. Önder Metin (HI:22), Prof. Dr. Mecit Kantarcı ANTARCI (HI:21), Prof. Dr. Akgün ALSARAN (HI:21), Prof. Dr. Mehmet ERTUĞRUL (HI:20), Prof. Dr. H. İnci GÜL (HI:19), Prof. Dr. Hakan Özer (HI:18), Prof. Dr. Ayhan Çelik (HI:18), Prof. Dr. Kenan Taştan (HI:18), Prof. Dr. Ahmet Mavi (HI:16) ve Doç. Dr. Ahmet Adıgüzel (HI:16)".

Editör

Son Güncelleme: 20.10.2015 16:29
Anahtar Kelimeler:
ErzurumBilim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.