ERZURUM'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle “Öğretmenler Günü” kutlandı.

24 Kasım 2013 Pazar 15:32
ERZURUM'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "Peygamber mesleği olan bu meslek insan tarihinin en önemli mesleğidir. Milleti, aileyi, toplumu inşa eden onlardır. Bu mesleği sizler için yapmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak ise konuşmasında, "İnsanca, güzelce, refah yaşamanın başında eğitim yatıyor. Tarihe baktığımızda aile eğitimini tam almış insanların çok iyi yerlere geldiğini görüyoruz" dedi.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Öğretmenlik mesleği meslekler içinde en kutsal olanıdır. Ana gibi Ata gibidir. Eğitimciler dediğimiz zaman sayıyı az düşünebiliriz. Erzurum gibi bir yerde toplam 10 bin öğretmenimiz bulunmaktadır. Geleceğimizi oluşturmak için öğretmenlere ihtiyacımız vardır. Elbetteki öğretmenin görevi öğrenciyi kendine benzetmek değil, içindeki isteği ortaya çıkarmaktır. Meraklarını beslemek değil, meraklarını uyandırmaya çalışmaktır. Herkes kendine göre çocuğuna eğitimini veriyor. Peki dışarıda kalan çocuklar ne yapacak? Bu problemi de toplum olarak çözmemiz lazım. Aile terbiyeyi veriyor, okullar da öğretiyor. Okullar da sizsiniz" şeklinde konuştu.



"ŞU AN AİLELER SPONSOR AİLELERİ GEÇMEZ HALİNE GELDİ"

Vali Altıparmak, "Bu çağın tehditleri karşısında öğretmenlere büyük görev düşüyor. Aile terbiyeyi veriyor, okul eğitiyor. Önceden çok daha kolaydı. Aileler hakikaten terbiye veriyordu, ama şu an aileler maalesef sponsor aileleri geçmez haline geldi. Gayet güzel sponsoru, parasını veriyoruz dershaneye, özel okullara gönderiyoruz, iyi öğretmenleri tutup sınavlarda yarıştırıyoruz. Peki eve geldiğinde ne kadar eğitim verebiliyoruz? Dizilerden zaman bulursak. Bu tutku karşısında aynı çocukta dizileri izlemek zorunda kalır. Müthiş meydan okuma ve tehdit vardır. Bunlara karşı olarak ta ne yapacağımızı da bilemiyoruz. Bunun içinde öğretmenlere bu noktada daha fazla görev düşüyor" dedi.

KKEF Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan korunun türküler okuduğu etkinlikte türbanlı öğrencilerin de yer aldı. Daha sonra emekli öğretmenlere teşekkür belgesi verildi. Etkinlik Erzurum’da yeni göreve başlayan öğretmen adaylarının yemin etmesiyle sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 24.11.2013 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.