Erzurum’da Kovid-19 tedbirleri denetimi

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Şimdiye kadar iş yerleri dahil olmak üzere Kovid-19 tedbirlerini ihlal eden kişilere 3 milyon 600 bin lira ceza yazıldı. Keşke bu cezaları yapmasak" dedi.

admin
admin
05 Eylül 2020 Cumartesi 10:53
Erzurum’da Kovid-19 tedbirleri denetimi

Erzurum'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında denetimler yapıldı.

Erzurum'daki denetimler, Vali Okay Memiş öncülüğünde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan işletmelerden başlayan ve kahvehane, iş merkezleri ve toplu taşıma araçlarında devam eden denetimlerde Vali Memiş, vatandaşları uyararak maske takanlara teşekkür etti.

Vatandaşların taleplerini dinleyen ve yerine getirilmesi için talimat veren Vali Memiş, daha sonra gazetecilerle çat kapı denetim yaptı.

Vali Memiş, yaptığı açıklamada, habersiz denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, "Erzurum olarak başından beri pandemiyi çok iyi yürüttük. Yeni normale geçişte bütün dünyada olduğu gibi yeniden artış gözlemlendi. Biz bunlara rağmen toparlanmaya başladık. Hastanelerimizdeki yatak sayısıyla mukayese edildiğinde hakikaten durum kontrol altında. Bunların yanında riskin yüksek olduğu ve devam ettiği gerçek." diye konuştu.

Memiş, pandemi dönemini basın, STK ve kamu kurumlarıyla hep beraber yöneteceklerini dile getirerek, vaka sayılarını daha aşağıya çekmeye çalışacaklarını söyledi.

Evde karantinada uygulamasını önemsediklerini ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"İl genelinde 850 ekip ve toplamda 4 bin 200 kamu çalışanıyla çat kapı yaparak karantinada olması gerekenlerin, evlerinde olup olmadıklarını mahalle muhtarlarıyla denetliyoruz. Bu ekipte sağlık çalışanı, mahalle muhtarı, imamlar, öğretmenlerimiz var. Eğer ihlal yapan tekrar yaparsa ceza uyguluyoruz. Şimdiye kadar iş yerleri dahil olmak üzere Kovid-19 tedbirlerini ihlal eden kişilere 3 milyon 600 bin lira ceza yazıldı. Keşke bu cezaları yapmasak. "

Editör

Son Güncelleme: 06.09.2020 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.