ERZURUM’DA HELAL KAZANÇ SEMİNERİ

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi Çalışan Gençlik Komisyonu Başkanı Ömer Onay, 25 Ocak 2013 tarihinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkez’inde Atatürk Üniversitesi İlahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı’nın konuşmacı olarak katılacağı Helal Kazanç Semineri düzenleyeceklerini belirtti.

23 Ocak 2013 Çarşamba 11:01
ERZURUM’DA HELAL KAZANÇ SEMİNERİ
Onay, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Anadolu Gençlik Derneği olarak, insanımızın gündeminden düşmüş olan bir kavram olan helal kazanç ve helal lokma mevhumunu yeniden ülkemizin gündemine yerleştirmek için 60 şubemizde helal kazanç seminerleri başlattık. Efendimiz bir hadisinde, “İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, o devirde kişi ele geçirdiği malı helâlden mi, yoksa haramdan mı kazandığına hiç aldırmayacak ”diye buyurarak, asırlarca sonra yaşadığımız bu duruma enteresan bir şekilde dikkat çekiyor. Kazançlarının helalliğini düşünmeden yiyip içenler ve dünya serveti peşinde koşanlar hem mide fesadına uğrarlar hem de kişilik bozukluğuna yakalanırlar.”

ÜMMETİN BELASI, VEHİN HASTALIĞI…

Yediğimiz içtiğimiz ve kazandığımız paraların nereden, nasıl geldiğine bakmadan, tamamen dünyevileşmiş bir toplum haline gelindiğine vurgu yapan Onay şöyle konuştu: “Peygamberimizin (S.A.V.) vehin hastalığı diye tespit etmiş olduğu, ölümü unutmak ve dünyayı sevmek, hayatın tamamen bu dünyadan ibaret olduğu anlayışı hakim oldu. Bu vehin hastalığından bir an önce kurtulmamız lazım.

KREDİ, FAİZ VE HARAMA KARŞI, HELAL KAZANÇ SEFERBERLİĞİ

İnşallah Anadolu Gençlik Derneği Çalışan Gençlik Komisyonu olarak, biz bu Helal Kazanç Seminerleri çalışmamız ile tekrar insanlarımıza helal kazancı, helal lokmayı, helal yemeği gündemlerine almalarını başaracağız.”

Editör

Son Güncelleme: 23.01.2013 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.