Erzurum’da fidanlar toprakla buluştu

Erzurum’da "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası kapsamında, fidan dikim etkinliği düzenlendi.

admin
admin
12 Kasım 2020 Perşembe 07:19
Erzurum’da fidanlar toprakla buluştu

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' kampanyasında bu yıl da 11 Kasım'da 81 ilde aynı anda fidanlar toprakla buluştu.

Bu kapsamda Erzurum’da Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, TEMA Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, kurum müdürlerinin katılımıyla pandemi kurallarına uygun bir şekilde tören düzenlendi.

Her yıl 11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kutlamaları kapsamında Palandöken Kayak Pisti’nin güney kısmına dikilen 2 bin 500 adet fidan geleceğe nefes olacak. Erzurum ili ve ilçeleri dâhil olmak üzere 20 lokasyonda toplamda 19 bin 350 adet fidan protokol ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla toprakla buluştu.

Vali Okay Memiş, Palandöken Dağı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, geçen yıl 11 Kasım'da fidan dikimini yaptıkları alanda, sitemli bir konuşma yaptığını hatırlattı.

Bugün hayal ettiği şeyin gerçekleştiğini ifade eden Memiş, "Palandöken Dağı, bizim nimetimiz. Havalimanından iniyorsunuz, hemen 10 dakika sonra buradaki merkezde kayak yapabiliyorsunuz. Bir metrekare yeri bile boş bırakmamamız lazım. Memleketimizin her yeri güzel. Biz inşallah 5-10 yıl içinde buralarda bir metrekare yer boş bırakmak istemiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Okay Memiş ve protokol, daha yeşil bir Türkiye için Palandöken Dağı’na bir fidan dikerek, ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulundu. Törenin ardından Vali Okay Memiş, Palandöken Dağı’nda yapılan ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.