Erzurum’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzurum’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

admin
admin
29 Ekim 2018 Pazartesi 16:18
Erzurum’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Erzurum'da, 9. Kolordu Komutanlığı Bando Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ortak gösteri düzenledi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki törenle devam etti.

Azizoğlu, askeri araç üzerinde halkı selamlayarak, bayramlarını kutladı.

Törende konuşan Azizoğlu, "Bugün bu meydanda, dünya tarihinin yeniden yazılmakta olduğu bir dönemde, hürriyeti, onuru, namusu ve şerefi için vatanın her köşesinde ayağa kalkan bu büyük ve şerefli milletin kendi kaderine yine kendisinin hakim olduğunu bütün cihana ilan edip bağımsızlığını tekrar kazandığı Cumhuriyet'imizin ilan edildiği günün 95. yıl dönümünü kutlamak için toplandık." dedi.

Bu topraklarda var olmanın, dosta güven ve düşmana korku salmanın ancak güçlü ve büyük milletlerin başaracağı bir iş olduğunu vurgulayan Azizoğlu, Türk milletinin bin yılı aşkın bir zamandır bedelini kat kat ödeyerek bu toprakları vatan yaptığını kaydetti.

BEDELİ KANLA ÖDENMİŞ BU TOPRAKLAR EBEDİYEN TÜRK VATANI OLACAKTIR

Azizoğlu, vatan toprağının başkasına yar olmayacağını belirterek, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatan ve bu aziz millet üzerinde oynanan ve oynanacak oyunlar, kalleşlikler bitmeyecektir. Bütün cihan bilsin ki biz bugüne kadar oynanan bu oyunları ve de en son 15 Temmuz ihanetini bozduğumuz gibi bundan sonra da yine bütün oyunları bozacağız. Bizler yaşadıkça bedeli canla, aşkla ve kanla ödenmiş bu topraklar ebediyen Türk vatanı olarak kalacaktır." diye konuştu.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kent protokolü, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kentteki kutlamalar kapsamında Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü öğrencileri de Palandöken Dağı'na tırmanış gerçekleştirerek, buradaki Ejder Tepesi'nde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı.

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2018 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.