ERVAK’TAN TABYALAR YÜRÜYÜŞÜNE TEŞEKKÜR

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Tabyalar Yürüyüşüne teşekkür mesajı yayınladı.

09 Kasım 2013 Cumartesi 14:45
ERVAK’TAN TABYALAR YÜRÜYÜŞÜNE TEŞEKKÜR
Güzel, mesajında şöyle konuştu:
Erzurum Valiliği ve 9 Kasım Platformu tarafından tertip edilen tabyalar yürüyüşü halkımızın çok büyük katılımlarıyla 136 sene öncesinin ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Kadın, Erkek, Genç, Yaşlı, Çocuk demeden tüm Erzurum halkının bu yürüyüşe büyük bir ilgi göstermeleri, 9 Kasım 1877 sabahı Aziziye Tabyaları’nda destan yazan ecdadın ruhunu şad etmiştir. On binlerce Erzurumlunun sabah şafak sökerken ellerinde bayraklarıyla Aziziye Tabyaları’na yürümeleri, dadaşın vatan sevgisinin ve milli refleksinin sarsılmaz bir ifadesi olmuştur. “Bir başkadır Erzurum” dedirten bu coşkulu etkinlik, dadaşın: “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” düşüncesini de bir kez daha dünyaya duyurmuştur. Millet olma bilincini yansıtan bu anlamlı tablo, Prof. Dr. Mehmet Kaplan Hoca’nın: “İstanbul’da ahaliyi, Erzurum’da milleti görürsünüz” sözünü bir kez daha haklı çıkarmıştır.

Bu anlamlı ve mesaj dolu yürüyüşü tertipleyen başta Erzurum Valisi Sn. Ahmet Altıparmak olmak üzere, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne, Atatürk Üniversitesi’ne, Erzurum Teknik Üniversitesi’ne, Yerel Yönetimlere, Kamu Kurumlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Erzurum Basınına, her şeyden önce Nene Hatun’un, Kara Fatmaların ve Şükrü Paşaların torunları olan tüm Erzurumlulara en kalbi duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 09.11.2013 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.